Σιμόν Μπάιλς: «Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ ξανά»

Σιμόν Μπάιλς: «Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ ξανά» Facebook Twitter
0

Μετά από έναν ιστορικό Ολυμπιακό κύκλο που κορυφώθηκε στο Παρίσι το 2024, η επτάκις Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Σιμόν Μπάιλς, απολαμβάνει την παύση από τις υποχρεώσεις του πρωταθλητισμού, χωρίς να βιάζεται να αποφασίσει αν θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Η 28χρονη Αμερικανίδα, που βραβεύτηκε για τέταρτη φορά με το βραβείο Laureus Κορυφαίας Γυναίκας Αθλήτριας της Χρονιάς, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απολαμβάνω πραγματικά τον χρόνο μακριά από το άθλημα πριν αποφασίσω αν θέλω να επιστρέψω στο γυμναστήριο και να ξαναγωνιστώ. Δεν είναι απλώς μια χρονιά προετοιμασίας, είναι τέσσερα ολόκληρα χρόνια», είπε με νόημα.

Μετά την επιτυχία στο Παρίσι –όπου κατέκτησε χρυσά μετάλλια στο σύνθετο ατομικό, στο άλμα και στο ομαδικό, και ασημένιο στο έδαφος– η Μπάιλς ολοκλήρωσε την 35 πόλεων περιοδεία της στις ΗΠΑ, ενώ πραγματοποίησε και το πολυαναμενόμενο ταξίδι του μέλιτος με τον σύζυγό της και παίκτη του NFL, Τζόναθαν Όουενς, στη Νότια Αφρική.

«Εστιάζω στο να αναρρώσω σωματικά και ψυχικά. Οι Ολυμπιακοί αφήνουν σημάδια στο σώμα, και χρειάζομαι χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους, τον άντρα μου», ανέφερε.

Αν και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιστρέψει στους αγώνες, υπογράμμισε πως η παρουσία της στο Λος Άντζελες το 2028 είναι δεδομένη: «Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ ξανά, αλλά θα είμαι στους Ολυμπιακούς – είτε στο ταπί είτε στην κερκίδα», δήλωσε με χαμόγελο.

Η Σιμόν Μπάιλς, ένα από τα πιο σπουδαία ονόματα στην ιστορία της ενόργανης, συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο δύναμης και έμπνευσης για εκατομμύρια νέες αθλήτριες παγκοσμίως.


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Αθλητισμός / Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Η απόφαση της λίγκας να διεξαχθεί ο αγώνας Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ στις 20 Δεκεμβρίου στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους προπονητές των ομάδων
LIFO NEWSROOM
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Η Ολυμπιακή Φλόγα, το φως που δεν σβήνει ποτέ, θα ανάψει ξανά στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία εννέα ημερών πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια ταξιδέψει στην Ιταλία
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ