Σιμόν Μπάιλς «Δεν θα άφηνα την κόρη μου στην εθνική ομάδα γυμναστικής»- Μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης

Σιμόν Μπάιλς «Δεν θα άφηνα την κόρη μου στην εθνική ομάδα γυμναστικής»- Μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης Facebook Twitter
EPA
0

Η σπουδαιότερη αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, η Σιμόν Μπάιλς, δήλωσε ότι δεν θα επέτρεπε στην κόρη της να μπει στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης αθλητριών.

Η 23χρονη κάτοχος πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων- τα τέσσερα χρυσά- και 25 μεταλλίων σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ήταν ανάμεσα στις εκατοντάδες αθλήτριες που κακοποίησε ο Λάρι Νάσαρ. Ο πρώην γιατρός της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ καταδικάστηκε πριν από τρία χρόνια σε κάθειρξη άνω των 100 ετών, για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικες και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η Μπάιλς, μιλώντας στην εκπομπή «60 minutes» του CBS τόνισε ότι η ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ δεν έχει κάνει αρκετά για την υπόθεση. «Δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Ποιος ήξερε τι και πότε; Η ομοσπονδία απογοήτευσε τόσες πολλές αθλήτριες και οι περισσότερες από εμάς ανήλικες. Δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα μεγαλύτερο πρόβλημα;», είπε η πρωταθλήτρια.

Όταν ρωτήθηκε αν θα επέτρεπε στην κόρη της να αγωνιστεί για την αμερικανική ομάδα, απάντησε: «Όχι. Επειδή δεν νιώθω αρκετά άνετα, επειδή δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις τους και για αυτό που έχουν κάνει. Και δεν μας έχουν εγγυηθεί ότι αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί».

Ακόμη, η Σιμόν Μπάιλς δήλωσε ότι η ομοσπονδία απέτυχε να προστατεύσει τις αθλήτριες από τις οποίες επωφελείται: «Εμείς τους φέρνουμε τα μετάλλια. Κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Δεν μπορούν να κάνουν σε αντάλλαγμα αυτό που τους αναλογεί; Είναι απλά αηδιαστικό».

Όταν το σκάνδαλο Νάσαρ ήρθε στο φως, αποκαλύφθηκε ότι κακοποιούσε αθλήτριες από τις αρχές του '90. Όμως, οι πρώτες που παραπονέθηκαν για τη συμπεριφορά του αγνοήθηκαν και δεν έγινε κατάλληλη έρευνα. Τελικά το 2015 η ομοσπονδία τον απέλυσε και ακολούθησε ένα κύμα καταγγελιών από νεαρές γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Νάσαρ, όταν ήταν παιδιά, ανάμεσά τους και η Μπάιλς.

Με πληροφορίες από Times

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ