Νέα ποινή φυλάκισης 40-125 ετών στον πρώην γιατρό της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ

Νέα ποινή φυλάκισης 40-125 ετών στον πρώην γιατρό της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ Facebook Twitter
0

Ο πρώην γιατρός της ολυμπιακής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ Λάρι Νάσαρ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Μίσιγκαν να εκτίσει άλλη μια πολύ βαριά ποινή, από 40 έως 125 χρόνια κάθειρξης, για τη σεξουαλική κακοποίηση νεαρών αθλητριών.

Τον περασμένο μήνα ο Νάσαρ είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 175 ετών για παρόμοια υπόθεση και σε κάθειρξη 60 ετών για παιδική πορνογραφία.

Με αφορμή την υπόθεση αυτή έχουν ξεκινήσει έρευνες στις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί το γιατί η Ολυμπιακή Επιτροπή και το Πανεπιστημίο του Μίσιγκαν –όπου επίσης εργαζόταν ο γιατρός– δεν εξέτασαν τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του εδώ και πολλά χρόνια.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου παραιτήθηκαν πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην ολυμπιακή ομάδα ενόργανης γυμναστικής.

Σήμερα, καθώς η δικαστής Τζάνις Κάνιγχαμ του δικαστηρίου της κομητείας Ίτον ανακοίνωνε την απόφαση, πολλά από τα θύματα του Νάσαρ που βρίσκονταν στην αίθουσα έβαλαν τα κλάματα.

Η Ρέιτσελ Ντενχόλαντερ, η πρώτη γυναίκα που κατήγγειλε δημοσίως τον γιατρό, χαμογελούσε πλατιά, σφίγγοντας το χέρι του συζύγου της. Αφού απομακρύνθηκε ο Νάσαρ από την αίθουσα, πολλές νεαρές γυναίκες συγκεντρώθηκαν γύρω της, για να την αγκαλιάσουν και να την ευχαριστήσουν.

Συνολικά, στις δύο ακροαματικές διαδικασίες, μία στην κομητεία Ίνγκαμ και μία στην Ίτον, κατέθεσαν σε βάρος του γιατρού περισσότερες από 200 γυναίκες. Οι εισαγγελικές αρχές δηλώνουν ότι συνολικά τα θύματά του είναι περίπου 265.

"Δεν είμαι πεπεισμένη ότι πραγματικά κατανοείτε ότι αυτό που κάνατε ήταν λάθος και πόσο καταστροφικές συνέπειες είχε για τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους", είπε η δικαστής Κάνιγχαμ απευθυνόμενη στον ανέκφραστο Νάσαρ. "Προφανώς είστε σε άρνηση. Δεν το καταλαβαίνετε", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ