ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Σήμερα τα νέα μέτρα για την οπαδική βία

Σήμερα τα νέα μέτρα για την οπαδική βία Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σήμερα στις 11:00 π,μ αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα για την οπαδική βία από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.  

Τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν για την οπαδική βία, αφορούν την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου. Ακόμα, αναμένεται η λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση αξιόποινων συμπεριφορών σε αθλητικές συναντήσεις. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Βρούτσης είχε συνάντηση χθες με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη. Μετά το τέλος της συνομιλίας τους, ο Γιάννης Βρούτσης ερωτήθηκε για το άνοιγμα των γηπέδων και τα νέα μέτρα. «Το ξέφρενο αμπέλι γήπεδο σταματάει»  απάντησε. 

«Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό που εκκολάπτεται μέσα στα γήπεδα του ποδοσφαίρου. Εκεί όπου οργανώνεται η οπαδική συμπεριφορά, η ακραία. Από 13 Φεβρουαρίου -κι αυτό αφορά όλα τα αθλητικά, θα εφαρμοστεί ένας δρακόντειος νόμος – πλαίσιο, με πολύ αυστηρές κυρώσεις σε όλη την Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Βρούτσης. «Οι κυρώσεις θα είναι τέτοιες που όσοι παραβούν τον νόμο θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός. 

Ο αρμόδιος αναπληρωτής  υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις κάμερες που θα τοποθετηθούν στα γήπεδα από τις 6 Μαρτίου. «Θα βλέπουν κάθε γωνία του γηπέδου ακόμη και τα αποδυτήρια», ενώ επεσήμανε την καινοτομία εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από τις 9 Απριλίου: «όποιος μπαίνει στο γήπεδο θα ξέρουμε ποιος είναι, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του». 

Με πληροφορίες από ERTNEWS

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ