«Σχεδόν πήδηξα από το μπαλκόνι του 26ου ορόφου» τον Απρίλιο- Η αποκάλυψη κορυφαίας πρώην τενίστριας

Η πρώην κορυφαία τενίστρια Jelena Dokic αποκαλύπτει: «Σχεδόν πήδηξα από το μπαλκόνι του 26ου ορόφου» τον Απρίλιο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η πρώην τενίστρια Jelena Dokic αποκάλυψε ότι παραλίγο να αυτοκτονήσει πριν από έξι εβδομάδες καθώς παλεύει με θέματα ψυχικής υγείας.

Η Dokic, που είχε φτάσει στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, και στους ημιτελικούς του Wimbledon το 2000, έκανε μία μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram περιγράφοντας πώς ένιωθε τον Απρίλιο. Συνόδευσε δε την ανάρτησή της από μία φωτογραφία της, δακρυσμένη.

«28.04.2022 – Παραλίγο να πηδήξω από το μπαλκόνι μου στον 26ο όροφο και να αυτοκτονήσω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα. Όλα είναι θολά. Όλα είναι σκοτεινά», έγραψε.

«Καμία εικόνα, τίποτα δεν έχει νόημα… μόνο δάκρυα, θλίψη, κατάθλιψη, άγχος και πόνος. Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν δύσκολοι. Με μόνιμο κλάμα παντού. Από το να κρύβομαι στο μπάνιο όταν είμαι στη δουλειά για να σκουπίζω τα δάκρυά μου για να μην τα βλέπει κανείς μέχρι το ασταμάτητο κλάμα στο σπίτι μέσα στους τέσσερις τοίχους, μου ήταν αφόρητο».

Στην ανάρτησή της, η Dokic είπε ότι πάλευε για έξι μήνες και αυτά τα συναισθήματα κορυφώθηκαν με την απόπειρά της να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, έκτοτε ζήτησε επαγγελματική βοήθεια και λέει ότι πιστεύει ότι βρίσκεται στο δρόμο της ανάρρωσης.

«Τράβηξα τον εαυτό μου από την άκρη, δεν ξέρω καν πώς τα κατάφερα», είπε.

«Το να λάβω επαγγελματική βοήθεια, έσωσε τη ζωή μου. Δεν είναι εύκολο να τα γράφω αυτά, αλλά ήμουν πάντα ανοιχτή και ειλικρινής με όλους σας και πιστεύω βαθιά στη δύναμη του να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας για να μας βοηθήσει αυτό να ξεπεράσουμε τα πράγματα και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον» αναφέρει σε άλλο σημείο της ανάρτησής της.

«Το γράφω αυτό γιατί ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που παλεύει. Απλά να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Δεν πρόκειται να πω ότι τα πάω υπέροχα τώρα, αλλά είμαι σίγουρα στον δρόμο της ανάκαμψης. Μερικές μέρες είναι καλύτερες από άλλες και μερικές φορές κάνω ένα βήμα μπροστά και μετά ένα βήμα πίσω, αλλά παλεύω και πιστεύω ότι μπορώ να το ξεπεράσω».

Η Dokic ήταν ανοιχτή για την ψυχική της υγεία και την μάχη της με την κατάθλιψη στο παρελθόν και εξιστόρησε τη σωματική και συναισθηματική κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του πατέρα της, Damir, στην αυτοβιογραφία της, Unbreakable, που κυκλοφόρησε το 2017.

«Πιστεύω στα εξής: είναι εντάξει να νιώθω αυτό που νιώθω. Δεν πειράζει να νιώθεις λυπημένος, απλώς συνέχισε να αγωνίζεσαι, για να επιστρέψεις. Αυτό προσπαθώ να κάνω και αυτό με κρατάει. Απλώς συνέχισε να πιστεύεις.

»Σας αγαπώ όλους, να πολεμήσετε και να επιβιώσετε για να ζήσετε και να δείτε μια ακόμα μέρα. Θα επιστρέψω πιο δυνατή από ποτέ.» καταλήγει στο μήνυμά της.

Η Jelena Dokic αποσύρθηκε από το επαγγελματικό τένις το 2014 και τώρα είναι σχολιάστρια του τένις για διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα της Αυστραλίας. Στο Australian Open τον Ιανουάριο, έκανε τις συνεντεύξεις εντός γηπέδου μετά τον αγώνα.

Με πληροφορείς του Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ