Σέρχιο Αγουέρο: Οι ποδοσφαιριστές φοβόμαστε να επιστρέψουμε στη δράση, λόγω κορωνοϊού

Σέρχιο Αγουέρο: Οι ποδοσφαιριστές φοβόμαστε να επιστρέψουμε στη δράση, λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Πολλές χώρες συζητούν την επανέναρξη των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, αλλά οι παίκτες εκφράζουν φόβους για την επιστροφή στη δράση, εν μέσω κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα, οι αθλητές- ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές- επιστρέφουν στις προπονήσεις από τις 5 Μαΐου, ενώ αναμένεται η απόφαση της Super League για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα. Από την άλλη, στη Γαλλία διακόπηκε οριστικά η φετινή σεζόν και η Παρί Σεν Ζερμέν ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια.

Στην Αγγλία, εξετάζεται σενάριο για έναρξη των αγώνων της Premier League στις 8 Ιουνίου, αλλά θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να έχουν επιστρέψει σε κανονικές προπονήσεις έως τις 18 Μαΐου. Σήμερα, οι σύλλογοι θα συζητήσουν τα σχέδια επανέναρξης του πρωταθλήματος, αλλά ο Σέρχιο Αγουέρο δήλωσε ότι οι περισσότεροι παίκτες είναι φοβισμένοι.

«Η πλειονότητα των παικτών φοβούνται, γιατί έχουν παιδιά και οικογένειες», δήλωσε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι. «Φοβάμαι, αλλά είμαι με τη σύντροφό μου εδώ και δεν πρόκειται να έρθω σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Είμαι κλεισμένος στο σπίτι και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μολύνω είναι η σύντροφός μου», συμπλήρωσε.

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στις μελέτες που δείχνουν ότι άνθρωποι χωρίς συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. «Για αυτό είμαι εδώ στο σπίτι, ίσως να έχω την ασθένεια και να μην το ξέρω καν», συμπλήρωσε.

Ο Αγουέρο σημείωσε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα είναι «αρκετά αγχωμένοι και πολύ προσεκτικοί», όταν θα επιστρέψουν. «Αν αρρωστήσει κάποιος θα αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα ένα εμβόλιο για να τελειώσει όλο αυτό», συμπλήρωσε.

«Έχουμε παιδιά, ηλικιωμένους γονείς»

Ανάλογους φόβους εξέφρασε και ο Γκλεν Μάρεϊ της Μπράιτον, ο οποίος σχολίασε ότι είναι «γελοία» κάποια από τα μέτρα που εξετάζονται, όπως να φορούν διαρκώς μάσκα οι ποδοσφαιριστές.

«Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει να αρχίσει το ποδόσφαιρο, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που θα παίζουμε εναντίον άλλων ομάδων. Δεν μιλάμε για ανθρώπους από μία κοινότητα. Μιλάμε για ανθρώπους από όλο τον κόσμο που μπορεί να έχουν τον ιό. Ο καθένας είναι σε διαφορετική κατάσταση. Έχω παιδιά στο σπίτι, δεν θέλω να τα θέσω σε κίνδυνο. Κάποιο ποδοσφαιριστές έχουν νεογέννητα, άλλοι ζουν με ηλικιωμένους γονείς. Είναι μια δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο Μάρεϊ.

Σε ό,τι αφορά τις μάσκες, τόνισε: «Θα είναι ενοχλητικές, δεν θα είναι κάτι φυσικό. Θα σκίζονται στους αγώνες. Είναι αρκετά γελοίο», ενώ έθεσε και ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα: «Θα υπάρχουν ασθενοφόρα στις προπονήσεις και τους αγώνες, είναι δίκαιο να τα στερήσουμε από το εθνικό σύστημα υγείας;».

Μια άλλη διάσταση του θέματος έθιξε ο Αντόνιο Ριούτιγκερ της Τσέλσι, αφού εξέφρασε και εκείνος τις ανησυχίες τους. «Δεν ξέρω αν θα "κάτσει" καλά στη συνείδησή μου να παίζουμε ενώ υπάρχει κίνδυνος και να αγνοούμε ότι άνθρωποι πεθαίνουν».

Με πληροφορίες από BBC, Times

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM