Quo vadis Manolo?

Facebook Twitter
0

ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, δημιουργείται ένα μάταιο ερώτημα: «Πού πάνε τα πράγματα;» ή, αλλιώς, «ποιος καθορίζει τα πράγματα;». Το θέτω διαρκώς για τη σχέση παικτών-προπονητών και δεν βρίσκω άκρη. Για παράδειγμα, την περασμένη χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League, υποτίθεται ότι οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό είχαν πρωταγωνιστές τους προπονητές τους. Μουρίνιο και Φαν Χαλ (ή Γκαλ;) έστησαν άψογα Ίντερ και Μπάγερ αντίστοιχα και ο Special One στο τέλος κέρδισε. Γιατί είχε καλύτερο σύνολο και γιατί είναι καλύτερος προπονητής. Δεν το απέδειξε μόνο στον τελικό, αλλά όταν απέκλεισε και την καλύτερη ομάδα του κόσμου, την Μπαρτσελόνα, παίζοντας υποδειγματικό αντι-ποδόσφαιρο. Μετά ήρθε το Μουντιάλ και πολλοί κοίταζαν τον πάγκο και όχι το ρόστερ. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πόνταραν στην Αγγλία, χάρη στην παρουσία του γάτου Καπέλο. Παταγώδης αποτυχία. Όπως και η Αργεντινή του ψυχωμένου Μαραντόνα. Το τρόπαιο πήγε στους Ισπανούς που από γεννησιμιού τους και για τους λόγους που όλοι ξέρουμε πια (ξεκινούν από την αθλητική κουλτούρα και φτάνουν πάλι στην Μπαρτσελόνα) έχουν δημιουργήσει έναν τρόπο παιχνιδιού που τρέχει με τον αυτόματο πιλότο. Οπότε, αυτοί που κέρδισαν το Παγκόσμιο αλλά και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο πριν από λίγα χρόνια, ήταν οι παίκτες, σε πρώτη φάση, και ο ισπανικός πολιτισμός, σε δεύτερη. Πάνω σε αυτόν το συλλογισμό προσπαθώ να καταλάβω τι στην ευχή γίνεται με τον Μανόλο Χιμένεθ (που είναι και Ισπανός). Ο προπονητής της ΑΕΚ έχει παρουσιάσει την πιο ασταθή ομάδα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Όχι ότι η ΑΕΚ ενέπνεε και σιγουριά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έβαζε τρία τη μία και έτρωγε τέσσερα την άλλη. Υπήρχε μια σειρά. Το περίεργο είναι ότι, όταν κερδίζει η ΑΕΚ, όλοι, αντικειμενικοί και υποκειμενικοί, αποθεώνουν τον Χιμένεθ με περίσσια ηδονή: «Μόνο Μανόλο», «Θα το πάρει μόνος του», «Μανόλο είσαι άρχοντας» και «Μανόλο μίο...». Όταν χάνει η ΑΕΚ, φταίνε αποκλειστικά οι παίκτες, που εξαιτίας του μπερδεμένου χαρακτήρα τους επιλέγουν τους αγώνες κατά τους οποίους θα κατατροπώσουν και αυτούς που θα κατατροπωθούν. Πώς γίνεται, δηλαδή, η ΑΕΚ να έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία, να κερδίζει ο προπονητής και να χάνουν οι παίκτες; Αυτοί που ζουν στον πλανήτη ΑΕΚ το θεωρούν λογικό «γιατί έτσι είναι να είσαι ΑΕΚ». Οι υπόλοιποι απλά το υπογραμμίζουν.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM