ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πρόστιμο 100.000 λιρών στον Καβάνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για ρατσιστικό σχόλιο στο Instagram

Πρόστιμο 100.000 λιρών στον Καβάνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για ρατσιστικό σχόλιο στο Instagram Facebook Twitter
EPA/Martin Rickett
0

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας επέβαλε πρόστιμο 100.000 λίρες και ποινή τριών αγωνιστικών στον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έντινσον Καβάνι για ρατσιστικά σχόλια στα social media.

Ο 33χρονος παίκτης από την Ουρουγουάη ευχαρίστησε έναν follower σε Instagram story του τον περασμένο μήνα, χρησιμοποιώντας τη φράση «gracias negrito», που σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως «σε ευχαριστώ νεγράκο», σχόλιο που επικρίθηκε άκρως ρατσιστικό. 

Την ανάρτηση έκανε μετά τη νίκη επί της Σαουθάμπτον στις 29 Νοεμβρίου, πριν την διαγράψει και ζητήσει συγγνώμη, σημειώνοντας ότι προοριζόταν ως έκφραση αγάπης σε έναν φίλο. Ωστόσο, η FA (English Football Association) ανακοίνωσε χθες ότι το σχόλιο ήταν «ακατάλληλο» και αποφάσισε να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή, που από την πλευρά του, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την εκτίμηση της ομοσπονδίας.


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είπε ότι ο Έντινσον Καβάνι επέλεξε να μην αμφισβητήσει την κατηγορία λόγω του σεβασμού της FA και του «αγώνα κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο», με τον ίδιο να δημοσιεύει μια συγγνώμη στα social media.

«Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ σε αυτήν την άβολη στιγμή. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ότι αποδέχομαι την πειθαρχική κύρωση γνωρίζοντας ότι είμαι ξένος στα αγγλικά έθιμα, αλλά δεν συμμερίζομαι το σκεπτικό. Ζητώ συγνώμη αν πρόσβαλα κάποιον με μία έκφραση αγάπης προς έναν φίλο, τίποτα περισσότερο δεν υπήρχε στην πρόθεσή μου. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι επιδιώκω πάντα την χαρά και φιλία! Εκτιμώ τις αμέτρητες εκφράσεις υποστήριξης και στοργής. Η καρδιά μου είναι ήρεμη γιατί ξέρω ότι πάντα εκφραζόμουν με αγάπη σύμφωνα με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής μου. Σας στέλνω μια ειλικρινή αγκαλιά», έγραψε στο Instagram. 


Ο Έντινσον Καβάνι θα χάσει τους αγώνες με την Άστον Βίλλα αργότερα σήμερα, τον ημιτελικό του League Cup εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι και τον αγώνα FA Cup εναντίον της Γουότφορντ.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ