Πέθανε ο Βίκτορ Σανέγεφ, τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του τριπλούν

Πέθανε ο Βίκτορ Σανέγεφ, τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του τριπλούν Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter/ European Athletics
0

Πέθανε στα 76 του χρόνια ο Βίκτορ Σανέγεφ, που είχε αναδειχθεί τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του τριπλούν. 

Ο σπουδαίος άλτης, που αγωνιζόταν με τα «χρώματα» της Σοβιετικής Ένωσης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1968, του 1972 και του 1976. Στη διοργάνωση της Μόσχας, το 1980, επιχείρησε να αναδειχθεί «χρυσός» Ολυμπιονίκης για τέταρτη φορά στο ίδιο αγώνισμα του στίβου, κάτι που έως τότε είχε πετύχει μόνο ο δισκοβόλος Αλ Έρτερ. 

Τελικά πήρε το αργυρό μετάλλιο, χάνοντας μόλις για 11 εκατοστά το χρυσό από τον επίσης Σοβιετικό Γιάακ Ούντμε. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ του τριπλούν, τις δύο από αυτές στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων του 1968, στο Μεξικό. Επίσης, είχε αναδειχθεί δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, το 1969 και το 1974. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

Αθλητισμός / Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

«Όλα όσα είπα, τα είχα ήδη πει και στον ίδιο. Δεν μιλούσα πίσω από την πλάτη του» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Έλληνα πρωταθλητή
LIFO NEWSROOM
Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός 2-0: Κυριαρχία χωρίς ουσία και αριθμητικό μειονέκτημα

Αθλητισμός / Ρέιντζερς - Παναθηναϊκός 2-0: Κυριαρχία χωρίς ουσία και αριθμητικό μειονέκτημα για τους «Πράσινους»

Παρά την κυριαρχική του εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός γνώρισε ήττα με 2-0 από τη Ρέιντζερς στο "Ibrox", στον πρώτο αγώνα του β’ προκριματικού του Champions League. Η αποβολή του Βαγιαννίδη στο 57’ αποδείχθηκε καθοριστική.
LIFO NEWSROOM