Παραολυμπιακοί αγώνες: Του πήραν το χρυσό μετάλλιο επειδή έφτασε 3 λεπτά αργότερα για τον αγώνα

Παραολυμπιακοί αγώνες: Του πήραν το χρυσό μετάλλιο επειδή έφτασε 3 λεπτά αργότερα για τον αγώνα Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Αθλητής από τη Μαλαισία έχασε το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο- στη σφαιροβολία της κατηγορίας F20- μετά την ακύρωσή του επειδή έφτασε με τρία λεπτά καθυστέρηση. 

Ο Μουχάμαντ Ζιγιάντ Ζολκέφλι και άλλοι δύο αθλητές- που δεν μπήκαν στην τριάδα των μεταλλίων στο αγώνισμα- έφτασαν με τρία λεπτά καθυστέρηση στην αίθουσα κλήσης, όπου πρέπει να προσέρχονται οι αθλητές πριν από τον αγώνα. 

Αρχικά, επετράπη στους τρεις αθλητές να αγωνιστούν, προκειμένου να εξεταστεί αργότερα το τι συνέβη. «Καθυστέρησαν, μπορεί να υπήρχε ένας εύλογος λόγος και για αυτό τους επιτρέψαμε να αγωνιστούν και να εξετάσουμε στη συνέχεια τα δεδομένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κρεγκ Σπενς. 

Μετά τον τελικό, κριτής αποφάσισε ότι «δεν υπήρχε αιτιολογημένος λόγος για την αποτυχία των αθλητών να εμφανιστούν εγκαίρως», σύμφωνα με την αρμόδια Παγκόσμια Ομοσπονδία. Οι αθλητές έκαναν ένσταση κατά της απόφασης, αλλά απορρίφθηκε. 

Έπειτα από την ακύρωση του Μουχάμαντ Ζιγιάντ Ζολκέφλι, το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Ουκρανό Μαξίμ Κόβαλ, ενώ ο συμπατριώτης του Ολεξάντρ Γιάροβι πήρε το αργυρό και ο Έλληνας πρωταθλητής Στράτος Νικολαΐδης κατέκτησε το χάλκινο. 

Η ακύρωση του Ζολκέφλι προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις στα social media και σε πολλές αναρτήσεις στο στόχαστρο μπήκαν οι Ουκρανοί αθλητές. O εκπρόσωπος της Παραολυμπιακής Επιτροπής χαρακτήρισε «πολύ προσβλητικά» αυτά τα σχόλια. 

«Λυπάμαι. Οι κανόνες είναι κανόνες. Η απόφαση πάρθηκε. Δεν ήταν λάθος των Ουκρανών που καθυστέρησε ο αθλητής από τη Μαλαισία», συμπλήρωσε ο Σπενς. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ