Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Aργυρός» ο Προδρόμου στο μήκος - Ένδεκα τα μετάλλια για την Ελλάδα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Aργυρός» ο Προδρόμου στο μήκος - Ένδεκα τα μετάλλια για την Ελλάδα Facebook Twitter
Άλλο ένα μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα ο Θανάσης Προδρόμου στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο - Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο Θανάσης Προδρόμου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20 των Παραολυμπιακών Αγώνων, που φιλοξενούνται στο Τόκιο, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο με καλύτερο άλμα στα επτά μέτρα και 17 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ.

Ο Προδρόμου έκανε το «αργυρό άλμα» στην πέμπτη του προσπάθεια, ενώ είχε ακόμη άλματα στα 7.02μ, 7.03μ, 6.83μ και 7.04μ (σ.σ. η τέταρτη προσπάθεια του ήταν άκυρη).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 7.64μ- Λατίφ Αμπντούλ Ρομλί από την Μαλαισία με άλμα στα 7.45μ, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα βρεθεί ο Αυστραλός, Νίκολας Χαμ με 7.12 μέτρα.

Αυτό είναι το ενδέκατο μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την ελληνική αποστολή να μετρά πλέον ένα χρυσό, τρία αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM