Παραμένει υπό κράτηση ο Ροναλντίνιο - Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης

Παραμένει υπό κράτηση ο Ροναλντίνιο - Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης Facebook Twitter
0

Δικαστήριο της Παραγουάης, απέρριψε νέο αίτημα για απελευθέρωση του Ροναλντίνιο, ο οποίος κρατείται το τελευταίο τετράμηνο, κατηγορούμενος για παραποίηση ταξιδιωτικών εγγράφων, κατά την είσοδο του στην χώρα.

Σχετικά με την υπόθεση, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμοδίων Αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν ο διάσημος Βραζιλιάνος εμπλέκεται σε δίκτυο διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ροναλντίνιο και ο αδελφός του, Ρομπέρτο Ασίς, συνελήφθησαν στις 6 Μαρτίου στο αεροδρόμιο και μετά από σύντομη φυλάκιση, κρατούνται υπό περιορισμό, σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης Ασουνσιόν.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 18 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ ορισμένα εξ΄ αυτών είναι αστυνομικοί και αξιωματούχοι.

Από την κορυφή της Ευρώπης, στα ξέφρενα πάρτι και τη φυλακή

Το ταλέντο του Ροναλντίνιο ήταν μοναδικό. Αδιαμφισβήτητο. Αλλά εκείνος δεν είχε την καριέρα που όλοι περίμεναν ότι θα κάνει.

Ο Ροναλντίνιο συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές της Παραγουάης με την κατηγορία ότι εισήλθε στη χώρα με πλαστό διαβατήριο. Η είδηση έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον χαμογελαστό Βραζιλιάνο του ποδοσφαίρου, που έχει αναδειχθεί δύο φορές Καλύτερος Παίκτης του Κόσμου από τη FIFA.

Μα τι συνέβη στον 10άρι της Barcelona;

O χαμογελαστός Βραζιλιάνος άσος προέρχεται από οικογένεια ποδοσφαιριστών. Μετά από μια καριέρα που θα ζήλευαν όλοι οι πρωτοεμφανιζόμενοι ποδοσφαιριστές, ο Ροναλντίνιο έγινε βασικό μέλος της ομάδας της Βραζιλίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Έχει παίξει για κλαμπ στη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία και έχει δύο φορές ανακηρυχθεί παγκόσμιος παίκτης της χρονιάς της FIFA.

Τα πρώτα χρόνια

Ο Ρονάλντινιο γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1980 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας. Ο πατέρας του, Ζάο Μορέιρα, ήταν πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος εργάστηκε επίσης ως συγκολλητής σε ναυπηγείο, και η μητέρα του Μιγκελίνα δε Ασίς αρχικά δούλευε ως πωλήτρια σε κατάστημα καλλυντικών και μετά έγινε νοσοκόμα. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Ρομπέρτο Ασίς, ο οποίος επίσης συνελήφθη μαζί του πριν από λίγες μέρες, ήταν και αυτός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

«Εγώ προέρχομαι από μια οικογένεια όπου το ποδόσφαιρο ήταν πάντα εκεί. Οι θείοι μου, ο πατέρας μου και ο αδελφός μου ήταν όλοι οι παίκτες. Έμαθα πολλά από αυτούς, προσπάθησα να αφιερωθώ όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου στο ποδόσφαιρο» έλεγε σε συνεντεύξεις τους.

Ο Ροναλντίνιο είχε σαν είδωλο τον πατέρα του, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν εκείνος ήταν 8 ετών.

«Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους για μένα και την καριέρα μου, παρόλο που πέθανε όταν ήμουν πολύ νέος. Μου έδωσε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές. Κάνε το σωστό και να είσαι ένας έντιμος, ευθύς άνθρωπος. Παίξτε ποδόσφαιρο όσο το δυνατόν πιο απλά».

Και το έκανε.

Ο Ροναλντίνιο ξεκίνησε να παίζει στην ηλικία των 7 ετών. Τότε για πρώτη φορά ακούστηκε και το παρατσούκλι «Ρονάλντινιο». «Ήμουν πάντα ο μικρότερος και έπαιζα με πιο μεγάλους. Όταν πήγα στην εθνική ομάδα υπήρχε ένας άλλος Ρονάλντο, έτσι μου κόλλησαν το Ροναλντίνιο επειδή ήμουν νεότερος».

Μεγαλώνοντας σε μια σχετικά φτωχή γειτονιά, οι ομάδες που έπαιζε ως παιδί ο Ροναλντίνιο είχαν να κάνουν με αυτοσχέδιους αγώνες. «Το μόνο χόρτο στο γήπεδο ήταν στη γωνία. Δεν υπήρχε χόρτο στη μέση! Ήταν απλά άμμος» είχε πει σε συνέντευξή του.

Ο μικρός τότε Ροναλντίνιο έπαιζε εκτός από ποδόσφαιρο και futsal, ποδόσφαιρο σάλας με πέντε παίκτες. Εκεί διαμόρφωσε το μοναδικό στυλ παιχνιδιού του, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τη μοναδική του δυνατότητα να ελέγχει τη μπάλα.

Ο Ροναλντίνιο εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν από τους πιο ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Βραζιλίας. Στα 13 του είχε καταφέρει το αμίμητο: να πετύχει 23 γκολ σε ένα παιχνίδι. Οδήγησε την ομάδα του σε διάφορα πρωταθλήματα και ο ίδιος βυθίστηκε στη μακρά και λαμπρή ιστορία του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, μελετώντας παλαιούς άσους όπως ο Πέλε και Ρονάλντο, με το όνειρο να ακολουθήσει τα βήματά τους.

Η κλήση στην εθνική Βραζιλίας

Το 1997, ως έφηβος καλείται από την εθνική ομάδα της Βραζιλίας να παίζει με την Κ17. Η ομάδα κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIFA 17 στην Αίγυπτο και ο Ροναλντίνιο επιλέγεται ως ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά. Λίγο αργότερα, υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο για να παίξει στο Grêmio, μια από τις πιο γνωστές ομάδες του πρωταθλήματος της Βραζιλίας.

Στα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ευρώπης

Ο Ρονάλντινιο έκανε το ντεμπούτο του για το Grêmio στο τουρνουά Copa Libertadores του 1998. Την επόμενη χρονιά, κλήθηκε να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας για να αγωνιστεί στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών στο Μεξικό. Η Βραζιλία αναδείχτηκε δεύτερη και ο Ροναλντίνιο κέρδισε το βραβείο της Χρυσής Μπάλας ως ο καλύτερος παίκτης του τουρνουά καθώς και το βραβείο Golden Boot Award, για καλύτερος του πρωταθλήματος.

Το 2001, ο Ροναλντίνιο εγκαταλείπει τη Βραζιλία για την Ευρώπη, υπογράφοντας με την Παρί Σαιν Ζερμέν στη Γαλλία. Ένα χρόνο αργότερα, συμμετέχει στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο με μία Βραζιλία που τότε είχε εκτός από τον Ροναλντίνιο τους Ρονάλντο και Ριβάλντο. Ο Ρονάλντινιο σκόραρε δύο γκολ σε πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του νικητήριου γκολ στον αγώνα που επικράτησε για τετάρτη φορά επί της Αγγλίας.

Η Βραζιλία πάει στον τελικό με τη Γερμανία για να διεκδικήσει τον πέμπτο τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το 2003, ο Ροναλντίνιο κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και υπογράφει με τη FC Barcelona κερδίζοντας τη θρυλική φανέλα με τον αριθμό 10 που συνήθως φορούσε ο πιο δημιουργικός παίκτης της ομάδας. Το 2004 και το 2005, κερδίζει το βραβείο του Καλύτερου Παίκτη της Χρονιάς από τη FIFA και οδηγεί τους συμπαίκτες του το 2006 στην κορυφαία διοργάνωση του Champions League. Τον επόμενο μήνα, ο Ροναλντίνιο μιλά για μία ταλαντούχα ομάδα της Εθνικής Βραζιλίας με υψηλές προσδοκίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, η ομάδα αποδείχθηκε απογοητευτική και αποκλείεται στα ημιτελικά από τη Γαλλία.

Το 2008, ο Ροναλντίνιο εγκαταλείπει τη Βαρκελώνη για να συμμετάσχει σε έναν από τους πιο γνωστούς συλλόγους παγκοσμίως, στη Μίλαν. Ωστόσο, η πορεία του έχει αρχίσει να φθίνει. Τόσο, που στο Παγκόσμιο Κύπελλο για το 2010, δεν καλείται καν να παίξει στην εθνική Βραζιλίας.

Το 2011, επιστρέφει στη χώρα του για να παίξει στη Flamengo στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αλλά αυτή η συνεργασία δεν θα έληγε καλά. Ο διάσημος ήδη Ροναλντίνιο χάνει προπονήσεις, κάνει αδιάφορες εμφανίσεις και τελικά αποχωρεί, τερματίζοντας το συμβόλαιό του λόγω μη καταβληθέντων μισθών.

Υπογράφει με την Atlético Mineiro τον Ιούνιο του 2012 και η καριέρα του φαίνεται πως έχει μία δεύτερη ευκαιρία. Καλείται να παίξει με την εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2018 ο Ροναλντίνιο, ο θρύλος της Βραζιλίας, ανακοινώνει ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο για πάντα.

Έπαιξε 101 φορές για τη Βραζιλία, σημειώνοντας 35 γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός φάουλ από 36 μέτρα στην Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Ατελείωτα πάρτι και καλοπέραση

Το 2005, ο Ροναλντίνιο και η Βραζιλιάνα χορεύτρια Janaína Mendes αποκτούν έναν γιο, που του έδωσε το όνομα του πατέρα του, Ζάο. Ο Βραζιλιάνος άσος παραμένει κοντά στην οικογένειά του με τον αδερφό του να λειτουργεί ως ατζέντης του και την αδερφή του Ντέισι ως συντονίστρια Τύπου.

Όταν ο πρώην πρόεδρος της Barcelona, Joan Laporta τον πήρε από την Παρί Σαιν Ζερμέν το 2003, η φήμη του Ροναλντίνιο είχε προηγηθεί. Ο προπονητής του στην PSG, Λουίς Φερνάντες, αποκάλυψε στα απομνημονεύματά του ότι ο παίκτης δεν είχε πειθαρχία και αγαπούσε πολύ τα πάρτι.

«Γυναίκες ερχόταν στο δωμάτιό του κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων της ομάδας» είπε ο προπονητής του.

Στα πρώτα του χρόνια στην καταλανική πλευρά, ο τρόπος ζωής του δεν ήταν θέμα, αλλά μόλις κέρδισαν το Champions League το 2006 άρχισε η πτώση του. Βίντεο με τον ίδιο να χορεύει σε πάρτι έγιναν viral και η ομάδα έλεγε ότι είχε γαστρεντερίτιδα και γι αυτό έχασε την προπόνηση.

Αλλά μία μέρα αυτό σταμάτησε. Ο Γκουαρντιόλα πήρε την απόφαση να τον διώξει. Ο διάδοχός του Λιονέλ Μέσι ήταν ήδη εκεί.

Ο Ροναλντίνιο θεωρήθηκε κακή επιρροή για τον νεαρό Αργεντίνο και ο Καταλανός προπονητής δεν θα το άφηνε στην τύχη του.

Η αποχώρηση του Ροναλντίνιο απ' τη Barcelona ήταν το σημείο καμπής του. Ο Ροναλντίνιο ποτέ δεν έβαζε τα χρήματα πάνω από την καλοπέρασή του. Οργάνωσε πάρτι που διαρκούσαν ολόκληρες ημέρες. Γνώριζε όμως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η καριέρα του οδηγούνταν προς το τέλος της και εκείνος δεν μπορούσε να ξαναβρεί τη φόρμα του. Μια νύχτα, σε μια ντίσκο του Μιλάνο, ομάδα φιλάθλων της Milan έφτασαν σε σημείο να τον διώξουν και να τον αναγκάσουν να πάει σπίτι του.

Το γεγονός αυτό, λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση με την Inter, ξεχείλισε το ποτήρι για τη συνεργασία του με την Milan.

Ακολούθησε η δημόσια υποστήριξή του από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρου και αργότερα τα μπλεξίματα με την δικαιοσύνη της Βραζιλίας.

Ο πρώην άσος είχε δηλώσει αφερέγγυος και ο τραπεζικός του λογαριασμός είχε μόλις 6 ευρώ. Τότε κατάφερε να ξεφύγει από τη φυλακή.

Αυτό όμως δε συνέβη μέχρι και την περασμένη εβδομάδα.

Στη φυλακή της Παραγουάης

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, ο χαμογελαστός Βραζιλιάνος πάλαι ποτέ άσος της μπάλας ενδέχεται να παραμείνει στη φυλακή για έξι μήνες. Οι δικηγόροι του λένε ότι βρίσκεται εκεί γιατί είναι «ηλίθιος» αλλά είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ένα επίθετο σαν κι αυτό χρησιμοποιείται για να περιγράψει μία ιδιοφυΐα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM