ΑDVERTORIAL

 

Η μετακίνηση είναι ίσως ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο. Η συνεχής κίνηση, με όλη την ελευθερία που αυτή συνεπάγεται, η δυνατότητα να μπορείς να κυνηγήσεις τους στόχους σου χωρίς κανέναν γεωγραφικό περιορισμό ή δεσμεύσεις, η αντίληψη του κόσμου ως μιας κοινής γης που ανήκει σε όλους, αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά. Ή μάλλον αυτά είναι που χρειάζονται οι άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και ανάμεσά τους είναι οι αθλητές όλου του κόσμου. Εκείνοι που τολμούν να κυνηγήσουν το αδύνατο και καταφέρνουν να το πετύχουν, ξεπερνώντας τα όριά τους.

 

Αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους στηρίζει η Toyota, αναδεικνύοντας τις ιστορίες τους και δημιουργώντας, μέσα από την αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους, μια πηγή έμπνευσης που μας αφορά όλους. Ως Παγκόσμιος Χορηγός Μετακίνησης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε το 2017 το πρόγραμμα «Start Your Impossible» ώστε να παρακινήσει όλους όσοι νιώθουν ότι θέλουν να πάνε παρακάτω, να φτάσουν πιο ψηλά, να κατακτήσουν το αδύνατο. Άλλωστε, αυτή η πρωτοβουλία συνδέεται απόλυτα με τον μετασχηματισμό της Toyota από μια εταιρεία αυτοκίνησης σε μια εταιρεία μετακίνησης, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα προς το δικό της αδύνατο. Αυτή η φιλοσοφία της συνεχούς βελτίωσης και της αέναης πορείας προς την κορυφή αποτελεί δομικό στοιχείο της ταυτότητάς της και ένα από τα συστατικά της επιτυχίας της. Οι αθλητές που προβάλλονται μέσα από το «Start Your Impossible» μοιράζονται τις ιστορίες και τα όνειρά τους και γίνονται σημείο αναφοράς για τους νέους που ονειρεύονται το μέλλον τους. Αυτό το μέλλον τούς ανήκει γιατί,  όπως πρεσβεύουν οι άνθρωποι της Toyota, όταν μπορείς να κινείσαι ελεύθερα, τα πάντα είναι δυνατά!

 

Η Toyota Ελλάς, στηρίζοντας την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, χορηγεί εδώ και δύο χρόνια ορισμένους Έλληνες αθλητές, όχι με την τυπική έννοια, αλλά με όλη την ουσία της αληθινής υποστήριξης. Τους παρέχει όλα όσα χρειάζονται στην πορεία τους προς την κορυφή και αθόρυβα συμβάλλει στη σημαντική τους προσπάθεια. Οι μοναδικές προσωπικές τους ιστορίες παρουσιάζονται εδώ. Ιστορίες γεμάτες από επιμονή και υπομονή, ώστε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να καταφέρουν το αδύνατο. 

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και θεωρείται ως η μεγαλύτερη αθλήτρια στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο Χρήστος Βολικάκης είναι ο καλύτερος ποδηλάτης στην Ελλάδα και ίσως ένας από τους τρεις κορυφαίους στον κόσμο. Ο Ζαφείρης Βολικάκης είναι Έλληνας ποδηλάτης που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, μαζί με τον αδελφό του Χρήστο Βολικάκη. Ο Αντώνης Τσαπατάκης, παραολυμπιακός αθλητής κολύμβησης, έχει κερδίσει πολλούς αθλητικούς τίτλους κι έχει κατακτήσει ρεκόρ σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι Ελληνίδα παλαίστρια. Κατέχει έξι μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα γυναικών και βρίσκεται στην πρώτη θέση σε κατάκτηση μεταλλίων στο άθλημά της. Η παραολυμπιακή αθλήτρια ξιφασκίας Κέλλυ Λουφάκη ξεκίνησε την ξιφασκία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα και μόλις δύο χρόνια μετά ήταν ήδη παγκοσμίως γνωστή αθλήτρια.

 

Οι ιστορίες των αθλητών που θα βρεις εδώ είναι μικρές μαρτυρίες που σε κάνουν να νιώθεις δυνατός ώστε να πετύχεις όποιον στόχο κι να βάλεις. Αυτές οι μαρτυρίες αποδεικνύουν στην πράξη τη φιλοσοφία των ανθρώπων της Toyota: όταν ο άνθρωπος μπορεί να κινείται ελεύθερα, τα πάντα είναι δυνατά!