Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου προκρίθηκαν σήμερα το μεσημέρι για τον τελικό της Πέμπτης στο επί κοντώ. Λίγο αργότερα έστειλαν μέσω social media τα δικά τους μηνύματα.

 

Συνηθισμένη από τελικούς, η Κατερίνα Στεφανίδη ευχήθηκε με ανάρτησή της στο Instagram ο τελικός να γίνει σε στάδιο και όχι σε κολυμβητήριο, κάνοντας χιούμορ μετά τον σημερινό ημιτελικό που σταμάτησε καθώς έπιασε ξαφνική μπόρα στο Τόκιο.

 

 

 

 

Πιο συναισθηματική η ανάρτηση της Νικόλ Κυριακοπούλου στο Twitter, που ζήτησε τη θετική ενέργεια όλων την Πέμπτη για τον τελικό.

 

Όπως έγραψε η ίδια «Χρειάστηκε να πάω 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες για να γευτώ τη χαρά της συμμετοχής στον Τελικό... !!!».

 

Υπενθυμίζεται ότι οι Ελληνίδες αθλήτριες προκρίθηκαν έπειτα από έναν περιπετειώδη προκριματικό. 

 

Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετή ώρα, λόγω της βροχής, που έπεφτε στο Τόκιο ενώ όταν επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, πολλές αθλήτριες δυσκολεύτηκαν εξαιτίας των συνθηκών. Ανάμεσά τους η τρίτη Ελληνίδα επικοντίστρια, Ελένη Πόλακ, η οποία δεν κατάφερε να προκριθεί. 

 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,25 μ., 4,40 μ. και 4,55 μ., προτού διακοπεί ο προκριματικός λόγω της βροχής. 

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν από τις άτυχες, καθώς επιχείρησε το πρώτο της άλμα στον αγώνα, στα 4,55μ., μετά τη διακοπή. Αν και δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης πέρασε αυτό το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια. 

 

Τελικά ο πήχης δεν ανέβηκε στα 4,70 μ., που αποτελούσε το όριο πρόκρισης αλλά αποφασίστηκε να μπουν στον τελικό οι 15 αθλήτριες που πέρασαν τα 4,55 μ., ανάμεσά τους και οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες. 

 

Από την άλλη, η Ελένη Πόλακ πέρασε τα 4,40 μ., αλλά δεν τα κατάφερε στα 4,55 μ., εμφανώς επηρεασμένη από τις κακές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού.