Ολυμπιακοί αγώνες: Στον τελικό του επί κοντώ ο 21χρονος Καραλής (Βίντεο)

Ολυμπιακοί αγώνες: Στον τελικό του επί κοντώ ο 21χρονος Καραλής (Βίντεο) Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Εντυπωσιακό ήταν το ντεμπούτο του Εμμανουήλ Καραλή σε Ολυμπιακούς αγώνες, αφού στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση ο 21χρονος πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του επί κοντώ. 

Ο Καραλής πέρασε τα 5,75 μ. και προκρίθηκε στον τελικό, ισοφαρίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23, που κατείχε ο ίδιος από τις 2 Φεβρουαρίου του 2019. 

Ο Έλληνας επικοντιστής που πριν από λίγες ημέρες πήρε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 πέρασε ως όγδοος στον τελικό, ενώ η 12άδα συμπληρώθηκε με επιδόσεις στα 5,65 μέτρα. 


Το άλμα του Καραλή στα 5,75 μ.

Στον προκριματικό του αγωνίσματος συμμετείχε και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ πέρασε τα 5,50 μ., αλλά αυτή η επίδοση δεν ήταν αρκετή για να του δώσει το «εισιτήριο» για την τρίτη συμμετοχή του σε τελικό Ολυμπιακών αγώνων. 

Μετά την πρόκριση, ο Εμμανουήλ Καραλής δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. «Είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος. Σκοπός μου ήταν να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου, να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ειλικρινά το ότι είμαι στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρώτη Ολυμπιάδα στα 21 μου χρόνια μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά είναι κάτι πανέμορφο. Είναι μια όμορφη ιστορία να θυμάμαι», δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στον τελικό, δήλωσε ότι στόχος του είναι να δώσει τον καλύτερο εαυτό του. «Να πηδήξω όσο πιο ψηλά μπορώ. Όλα είναι ανοικτά, ποτέ δεν ξέρεις. Όπως πάντα θα χαρώ τον αγώνα ότι και να γίνει. Εύχομαι πραγματικά τη χαρά που νιώθω σήμερα να τη ζήσουν όλοι οι άνθρωποι γιατί είμαι πραγματικά ευτυχισμένος», συμπλήρωσε. 

Αντίθετα, άτυχη στάθηκε η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που τραυματίστηκε στον προκριματικό των 100 μ. εμπόδια. Πριν φτάσει στο πρώτο εμπόδιο έπαθε θλάση με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει. «Ήμουν όντως σε καλή κατάσταση. Μπήκα στον αγωνιστικό χώρο να κάνω δοκιμαστικό. Ένιωσα ένα κρακ, λέω δεν μπορεί να έπαθα θλάση έτσι ξαφνικά και με το που ξεκινήσαμε δεν με κράτησε το πόδι μου», δήλωσε δακρυσμένη. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM