Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελένη Πόλακ η αθλήτρια με το θετικό δείγμα ντόπινγκ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελένη Πόλακ η αθλήτρια με το θετικό δείγμα ντόπινγκ Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Προσωρινός αποκλεισμός επιδόθηκε στην Ελένη Πόλακ για θετικό δείγμα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Όπως επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η επικοντίστρια Ελένη Πόλακ αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, λόγω θετικού δείγματος. Λίγες ώρες μετά τον προκριματικό του άλματος επί κοντώ, είχε γίνει γνωστό πως είχε βρεθεί θετικό δείγμα ντόπινγκ σε Ελληνίδα αθλήτρια που είχε αγωνιστεί και αποκλειστεί από τον τελικό. 

Η Ελένη Πόλακ είχε περάσει τα 4.20 μέτρα, όμως πλέον στα επίσημα αποτελέσματα της έχει δοθεί DQ, καθώς αποκλείστηκε η συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ίδια η Ελένη Πόλακ, πριν την ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με δηλώσεις της αμέσως μετά τον αγώνα της, είχε επιβεβαιώσει πως είχε ενημερωθεί για ένα θετικό δείγμα, όμως είχε τονίσει πως ήταν κάτω από το σχετικό όριο και το είχε αποδώσει στην κατανάλωση κόκκινου κρέατος τις ημέρες πριν τους Αγώνες.

«Πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας. Ήταν πολύ κάτω από το επιτρεπτό όριο αυτό που βρέθηκε, γι' αυτό και δεν αποκλείστηκα. Έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει καθημερινά να τρώω κόκκινο κρέας, αλλά αυτά είχαν την ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου. Μάλλον έγινε στην Ολλανδία. Αυτό μου έρχεται στο μυαλό. Εκεί έφαγα κρέας από σχάρα. Μου είπαν πως αυτή η ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου βοηθάει στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των ζώων. Πιστεύω πως αν η ουσία βρισκόταν δύο μέρες νωρίτερα ίσως να με απέκλειαν. Πραγματικά έχει καταντήσει επικίνδυνο το τι τρώμε», είχε δηλώσει τότε η αθλήτρια.

 
 
 


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Αθλητισμός / Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Η απόφαση της λίγκας να διεξαχθεί ο αγώνας Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ στις 20 Δεκεμβρίου στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους προπονητές των ομάδων
LIFO NEWSROOM
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Η Ολυμπιακή Φλόγα, το φως που δεν σβήνει ποτέ, θα ανάψει ξανά στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία εννέα ημερών πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια ταξιδέψει στην Ιταλία
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM