Ο Τζόκοβιτς λέει το μυστικό για την κατάκτηση Γκραν Σλαμ- Και περιλαμβάνει το αγαπημένο του δέντρο

Ο Τζόκοβιτς λέει το μυστικό για την κατάκτηση Γκραν Σλαμ- Και περιλαμβάνει το αγαπημένο του δέντρο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Υπάρχει ένα δέντρο στη Μελβούρνη με το οποίο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει «ιδιαίτερη σχέση». Αν και δεν έχει αποκαλύψει έως τώρα ποιο είναι, δεν έχει πρόβλημα να πει το μυστικό του στον Νικ Κύργιο, προκειμένου να τον βοηθήσει να κατακτήσει ένα Γκραν Σλαμ. 

Αυτός ο χιουμοριστικός διάλογος έγινε στο κορτ, μετά τη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Τέιλορ Φριτζ με 7-6, 4-6, 6-2, 6-3. Ο Σέρβος πέρασε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, συνεχίζοντας την πορεία του που ελπίζει να καταλήξει στην κατάκτηση του 25ου Γκραν Σλαμ του. 

Ο Νικ Κύργιος λόγω τραυματισμού δεν παίζει στο Αυστραλιανό Όπεν, αλλά είναι εκεί ως σχολιαστής του Eurosport και πήρε συνέντευξη από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο κορτ, μετά την αναμέτρηση με τον Τέιλορ Φριτζ. 

Η τελευταία ερώτηση που του έκανε αφορούσε ένα δέντρο στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο, με το οποίο ο Σέρβος έχει δηλώσει ότι έχει ιδιαίτερη σχέση. 

«Ξέρω ότι υπάρχει ένα δέντρο που πηγαίνεις και αγκαλιάζεις και δεν ξέρω τι άλλο κάνεις. Μπορείς να μου δείξεις ποιο δέντρο είναι; Γιατί θέλω να γίνω υγιής και βαρεθεί να κερδίζεις σε αυτό το κορτ. Θέλω να επιστρέψω και να σε κερδίσω μια φορά. Δείξε μου το δέντρο, πού είναι το δέντρο;», του είπε ο Κύργιος. 

«Εντάξει, θα σου δείξω το δέντρο, αλλά δεν μπορείς να το πεις σε κανέναν. Είναι μεγάλο μυστικό», του απάντησε ο Τζόκοβιτς και στη συνέχεια του εξήγησε ποιες κινήσεις πρέπει να κάνει για να κατακτήσει ένα Γκραν Σλαμ. 

«Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις τα παπούτσια σου, να σκαρφαλώσεις στο ψηλότερο σημείο του δέντρου και να κρεμαστείς ανάποδα σε ένα από τα πιο ψηλά κλαδιά για 33 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα. Τότε θα κερδίσεις ένα Γκραν Σλαμ», περιέγραψε ο Τζόκοβιτς. 

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η «ιδιαίτερη σχέση» με το δέντρο 

Πριν από λίγες ημέρες, μετά τη νίκη του επί του Αλεξέι Ποπίριν στο Αυστραλιανό Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για αυτή την «ιδιαίτερη σχέση» του με αυτό το δέντρο στη Μελβούρνη, το οποίο επισκέπτεται όποτε βρίσκεται στην πόλη. 

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο δέντρο με το οποίο έχω μια ιδιαίτερη σχέση τα τελευταία 15 χρόνια», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Συνδέθηκα με αυτό το δέντρο, απλά μου άρεσε. Μου άρεσαν οι ρίζες, ο κορμός, τα κλαδιά του, τα πάντα. Οπότε πριν από μερικά χρόνια άρχισα να σκαρφαλώνω σε αυτό. Απλά έχω μια σύνδεση», περιέγραψε. 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξήγησε ότι τον βοηθά να κάνει διαλογισμό στο δέντρο, δίχως να αποκαλύψει ποιο ακριβώς είναι αυτό. «Θα προσπαθήσω να το κρατήσω για τον εαυτό μου, ώστε να έχω προσωπικό χρόνο όποτε είμαι εδώ. Μου αρέσει να συνδέομαι με αυτό τον παλιό φίλο», ανέφερε ακόμη. 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ