Ο Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία- Προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε ιστορία και έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς νίκησε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

 

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ζβέρεφ με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 σε 3 ώρες και 37 λεπτά και έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που περνά σε τελικό Γκραν Σλαμ.

 

 

 

Μάλιστα, σε ηλικία 22 χρονών και 305 ημερών, ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεαρός τενίστας που προκρίνεται στον τελικό των ανδρών του Ρολάν Γκαρός, μετά τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός το είχε πετύχει σε ηλικία 22 ετών και 5 ημερών, στο τουρνουά του 2008.

 


Στον τελικό της Κυριακής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα τεθεί αντιμέτωπος με τον νικητή της αναμέτρησης Νόβακ Τζόκοβιτς- Ραφαέλ Ναδάλ, που ξεκινά τώρα.

 

Τα δάκρυα του Τσιτσιπά



Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επική πρόκρισή του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

 

«Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι από πού ξεκίνησα, από ένα μικρό μέρος έξω από την Αθήνα. Το όνειρό μου ήταν να παίξω εδώ κάποια στιγμή. Ποτέ δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα μπορούσα...», είπε και η συγκίνηση τον ξεπέρασε.

 

 

Λίγα λεπτά αργότερα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του «από τα γήπεδα της Γλυφάδας, με έναν προπονητή που είχε μεγάλο πάθος και αγάπη και τα άθλημα. Στα παιδικά μου χρόνια ονειρευόμουν να βρεθώ στο Ρολάν Γκαρός και στη θέση που είμαι τώρα».



Όσο για την αναμέτρησή του με τον Ζβέρεφ στον ημιτελικό, δήλωσε: «Ξεκίνησα καλά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν περίμενα να τα παρατήσει, ήξερα ότι θα είχα δύσκολο έργο, παρότι προηγήθηκα 2-0».



Ακόμη, ο Τσιτσιπάς δήλωσε ότι νιώθει πολύ υπερήφανος για τον τρόπο που κατάφερε να μείνει ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του ματς. «Δεν πανικοβλήθηκα, πήρα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και έπαιξα γενναία και θαρραλέα», συμπλήρωσε.


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM