Ο Σπύρος Καπράλος προτάθηκε για «Αθάνατος»

Ο Σπύρος Καπράλος προτάθηκε για «Αθάνατος» Facebook Twitter
0

Ο Σπύρος Καπράλος αναμένεται να γίνει «αθάνατος». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ομόφωνα πήρε την έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προτάθηκε ως προσωπικότητα, και όχι ως πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και αναμένεται να λάβει τη θέση που έμεινε κενή μετά τον Ιανουάριο του 2016 με την αποχώρηση του Λάμπη Νικολάου λόγω ηλικίας.

Η επικύρωση της επιλογής του Σπύρου Καπράλου θα γίνει στην Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τον Ιούνιο στη Λωζάνη.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και τον Πρόεδρό της Τόμας Μπαχ, για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση. Η ΔΟΕ θ' αποκτήσει ξανά μέλος στην Ελλάδα, μετά από 3,5 χρόνια. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου, ότι θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου, για την καλλιέργεια και τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στην Ελλάδα. Επίσης θα συνεχίσω τις εντατικές προσπάθειες προς όφελος των αθλητών και των αθλητριών μας, που γνωρίζω πόσο μεγάλες θυσίες κάνουν καθημερινά, για να φέρουν διακρίσεις και να κάνουν υπερήφανους, όλους τους Έλληνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ είναι μεταξύ των 10 ατόμων που προτείνει η Εκτελεστική Επιτροπή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόταση για τον κ. Καπράλο ήταν ομόφωνη. «Τα μέλη της ΔΟΕ είναι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις χώρες τους για την προώθηση του Ολυμπισμού και των αξιών του. Τα 10 μέλη που προτείνονται στη Σύνοδο της ΔΟΕ έχουν διαφορετικές προελεύσεις αλλά όλα έχουν μεγάλο πάθος και γνώση για το Ολυμπιακό και το αθλητικό κίνημα, γεγονός που θα βοηθήσει την αποστολή τους και θα ωφελήσει ολόκληρο το Ολυμπιακό κίνημα», τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM