Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από το Ρολάν Γκαρός- «Πρέπει να ακούω το σώμα μου»

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από το Ρολάν Γκαρός- «Πρέπει να ακούω το σώμα μου» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από το Ρολάν Γκαρός, προκειμένου να προφυλάξει το γόνατό του, μετά τις δύο επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε πέρυσι.

 

Παρότι η απόφαση αποχώρησης από ένα Γκραν Σλαμ είναι ασυνήθιστη, η κίνηση του Ελβετού «θρύλου» του τένις δεν προκάλεσε έκπληξη. Εξάλλου, το βράδυ του Σαββάτου- μετά τη νίκη του στο δύσκολο ματς κόντρα στον Ντομινίκ Κέπφερ- δήλωσε ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει στο Ρολάν Γκαρός ή όχι.

 

Τελικά το απόγευμα της Κυριακής ο Φέντερερ ανακοίνωσε με μια ανάρτηση στα social media ότι αποσύρεται από το Ρολάν Γκαρός. «Έπειτα από συζητήσεις με την ομάδα μου, αποφάσισα σήμερα ότι πρέπει να αποσυρθώ από το Ρολάν Γκαρός», έγραψε στο Τwitter.



«Έπειτα από δύο επεμβάσεις στο γόνατο και πάνω από ένα χρόνο αποκατάστασης, είναι σημαντικό να ακούω το σώμα μου και να είμαι σίγουρος ότι δεν πιέζω τον εαυτό μου υπερβολικά γρήγορα, στον δρόμο της επιστροφής. Είμαι ενθουσιασμένος που έπαιξα τρία ματς. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να είσαι ξανά στο κορτ», ανέφερε ακόμη στην ανακοίνωσή του.

 

 

Ο Ρότζερ Φέντερερ επρόκειτο να αντιμετωπίσει στον τέταρτο γύρο τον Ματέο Μπερετίνι, ο οποίος πλέον περνά ξεκούραστα στα προημιτελικά.

 

Ο Ελβετός έφτασε στο Παρίσι για το Ρολάν Γκαρός έχοντας παίξει μόλις σε τρία τουρνουά, μετά τις δύο επεμβάσεις στο γόνατο στις οποίες υποβλήθηκε το 2020. Πριν καν ξεκινήσει το τουρνουά, ο Φέντερερ ήταν απόλυτα ρεαλιστής, δηλώνοντας ότι δεν έχει ελπίδα να κερδίσει τον τίτλο.

 

Μετά το ματς του Σαββάτου κόντρα στον Κέπφερ, που διήρκεσε 3 ώρες και 35 λεπτά, ο Φέντερερ παραδέχθηκε: «Δεν ξέρω αν θα παίξω», αναφερόμενος στον επόμενο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

 

«Πρέπει να αποφασίσω αν θα συνεχίσω ή όχι. Είναι υπερβολικά επικίνδυνο να συνεχίσω να πιέζω το γόνατο; Είναι μια καλή για να ξεκουραστώ;», συμπλήρωσε ο κάτοχος 20 Γκραν Σλαμ, που θα συμπληρώσει τα 40 του χρόνια τον Αύγουστο.

 


«Θα πρέπει να δω τι είναι καλύτερο, τη στιγμή που μετρά αντίστροφα ο χρόνος για το Γουίμπλεντον», συμπλήρωσε. Κατά τη διάρκεια της σεζόν στο χώμα ο Φέντερερ έχει πει αρκετές φορές ότι στόχος του είναι να βρεθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Γουίμπλεντον, όπου πιστεύει ότι έχει πολλές περισσότερες ελπίδες επιτυχίας.

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ