ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Πάιατ αποθέωσε τον Αντετοκούνμπο: «Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ»

Ο Πάιατ αποθέωσε τον Αντετοκούνμπο: «Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ» Facebook Twitter
0

Την Χ.Α Ν.Θ. , το σωματείο που αποτέλεσε την πύλη του μπάσκετ στην Ελλάδα πριν από 100 χρόνια επισκέφθηκε με αφορμή την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη (λόγω της 84ης ΔΕΘ) ο πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζέφρι Πάιτ. Σε δήλωση του αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στον αυριανό αγώνα Ελλάδας- ΗΠΑ για το Μουντομπάσκετ.

Ο κ. Πάιατ ξεναγήθηκε για 45 λεπτά περίπου στο Μουσείο του Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε η Y.M.C.A. ως προς την έλευση του μπάσκετ στη χώρα μας, την εξέλιξη και εξάπλωση του αθλήματος μέσω της Χ.Α.Ν.Θ. όπως και τον ρόλο που διαδραμάτισαν πιονέροι της καλαθοσφαίρισης όπως ο Συμεών Μαυροσκούφης, ο Μίμης Τσικίνας, ο Τάκης Ταλαδιώρος κ.α.

«Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Είναι περήφανος για την χώρα του, είναι φανταστικός αθλητής. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα στο Μουσείο του Μπάσκετ, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τα πρώτα βήματα του μπάσκετ στην Ελλάδα, ένα άθλημα που αγαπούν πολύ εδώ, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πάιατ.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ