ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Ο Μπόρις Μπέκερ κατηγορείται ότι απέκρυψε τρόπαια από το τένις κατά την πτώχευση

Ο Μπόρις Μπέκερ κατηγορείται ότι απέκρυψε τρόπαια από το τένις κατά την πτώχευση Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόρις Μπέκερ κατηγορείται ότι απέκρυψε τρόπαια και μετάλλια που κέρδισε κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο τένις, από διαχειριστές πτώχευσης.

Όταν εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο του Λονδίνου, ο Μπέκερ ήδη αντιμετώπιζε 19 κατηγορίες, που σχετίζονται με την αποτυχία συμμόρφωσης με νομικές υποχρεώσεις για αποκάλυψη πληροφοριών. Όμως, του απαγγέλθηκαν άλλες 9 κατηγορίες, που αφορούν την απόκρυψη κάποιων εκ των τροπαίων του, προκειμένου να μην πωληθούν για την εξόφληση των χρεών του.

Μία από τις νέες κατηγορίες αφορά το τρόπαιο που κέρδισε στο Γουίμπλεντον το 1985, όταν έγινε ο νεαρότερος πρωταθλητής του τουρνουά, σε ηλικία 17 ετών και 7 μηνών. Μια επιτυχία που εκτόξευσε τη φήμη του.

Συνολικά κατηγορείται ότι απέκρυψε 9 τρόπαια, ανάμεσά τους εκείνο που κέρδισε στο Γουίμπλεντον το 1989, αυτά που κατέκτησε στο Αυστραλιανό Όπεν το 1991 και το 1996, αλλά και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κέρδισε το 1992.

Δεν απέκρυψε όμως μόνο αυτά. Ο 52χρονος Γερμανός- που κήρυξε πτώχευση τον Ιούνιο του 2017- κατηγορείται ότι μετέφερε χρήματα σε διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων 44.472,90 ευρώ στην πρώην σύζυγό του, Μπάρμπαρα Μπέκερ, εκείνη τη χρονιά. Επίσης, κατηγορείται ότι μετέφερε 105,497 ευρώ στην εν διαστάσει σύζυγό του Σάρλεϊ Μπέκερ, επίσης το 2017.

Πέρυσι ο Μπέκερ κατηγορήθηκε ότι είχε αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία από τους διαχειριστές της πτώχευσης, μεταξύ άλλων διαμέρισμα στο Λονδίνο, ακίνητα στη Γερμανία, μετοχές, αλλά και 1,2 εκατομμύρια στερλίνες.

Κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο, σήμερα, ο Μπέκερ μίλησε ελάχιστα. Επιβεβαίωσε το όνομά του, αρνήθηκε και τις 28 κατηγορίες και επιβεβαίωσε πως αντιλαμβάνεται ότι θα είναι αντιμέτωπος με σύλληψη αν δεν εμφανιστεί στη δίκη, που ορίστηκε για τις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Μπόρις Μπέκερ στα 16 χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του στο τένις κατέκτησε έξι Γκραν Σλαμ και συνολικά 49 τίτλους στο μονό, στους 77 τελικούς που έπαιξε. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς από το 2013 έως το 2016, περίοδο κατά την οποία ο Σέρβος κατέκτησε έξι Γκραν Σλαμ.

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ