Στο εδώλιο θα καθίσει ο Καρίμ Μπενζεμά, με την κατηγορία της απόπειρας εκβιασμού, για την υπόθεση σχετικά με το sex tape του πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά.

 

Ο 33χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης- που έχει μείνει εκτός εθνικής ομάδας από το 2015, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση- κατηγορείται ότι πλήρωσε κάποιους για να εκβιάσουν τον Βαλμπουενά, απειλώντας να δημοσιοποιήσουν το sex tape.

 

Από την πλευρά του ο Γάλλος επιθετικός υποστηρίζει ότι ένας αστυνομικός τον ενέπλεξε στην υπόθεση, με ανέντιμες μεθόδους. Ο Βαλμπουενά, νυν παίκτης του Ολυμπιακού, είχε δεχθεί τηλεφώνημα από άτομο που τον απείλησε ότι θα δημοσιοποιήσει το βίντεο και στη συνέχεια ο ποδοσφαιριστής επικοινώνησε με την αστυνομία.

 

Ένας αστυνομικός ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με τους εκβιαστές, για λογαριασμό του Βαλμπουενά. Ο ένας από τους τρεις που συνδέονται με την απόπειρα εκβιασμού προσέγγισε έναν παιδικό φίλο του Καρίμ Μπενζεμά για βοήθεια. Στη συνέχεια ο τελευταίος φέρεται να συζήτησε για το sex tape με τον Ματιέ Βαλμπουενά, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας με την εθνική ομάδα.

 

Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του δικηγόρου του Μπενζεμά, ο αστυνομικός που εμπλέκεται είχε «πολύ δραστήριο ρόλο» και πίεσε τις δύο πλευρές να τα βρουν. Χωρίς την εμπλοκή του, δεν θα είχε διαπραχθεί αδίκημα, σύμφωνα με τον παίκτη.

 

Με πληροφορίες από AFP, BBC