Ο Μπέκαμ επιμένει πως το μουντιάλ του Κατάρ «προσφέρει πλατφόρμα για αλλαγή»

Ο Μπέκαμ επιμένει πως το μουντιάλ του Κατάρ «προσφέρει πλατφόρμα για αλλαγή» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ υπεραμύνθηκε της επιλογής τους να συνεργαστεί με τους διοργανωτές, υποστηρίζοντας πως η αμφιλεγόμενη διοργάνωση σε μια χώρα που κατηγορείται για σωρεία καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «προσφέρει μια πλατφόρμα για πρόοδο». 

Ο 47χρονος επέμεινε πως το μουντιάλ στο Κατάρ θα προσφέρει «μια πλατφόρμα για πρόοδο, βοηθώντας τη χώρα να γίνει πιο ανεκτική και συμπεριληπτική». 

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας των δικαιωμάτων των LGBTQ+ για τη συμφωνία του, ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών, να γίνει πρέσβης του Κατάρ. 

Το Κατάρ κατηγορείται τόσο για το ιστορικό καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους θανάτους ξένων εργατών που χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερση των σταδίων, όσο και των νόμων που ποινικοποιούν τις σχέσεις ομοφυλόφιλους. 

Στο πλαίσιο αυτό τού πρέσβη της διοργάνωσης, ο Μπέκαμ, ο οποίος δέχτηκε τα πυρά της Διεθνούς Αμνηστίας επειδή χαρακτήρισε το Κατάρ «απίστευτο μέρος», δηλώνει πως το Μουντιάλ θα προσφέρει μια ευκαιρία για αλλαγή στο εμιράτο. 

«Θέλω να πω σε όλους σας "σήμερα είναι η μέρα σας να ονειρευτείτε". Γιατί δεν υπάρχουν όρια σ'αυτό που εσείς και οι συμπαίκτες σας μπορείτε να πετύχετε στο όμορφο παιχνίδι μας. Τα όνειρα βγαίνουν αληθινά. Γι'αυτό είστε εδώ. Γιατί μοιράζεστε το πάθος για το ποδόσφαιρο και την επιθυμία να κάνετε τον κόσμο ένα μέρος μεγαλύτερης ανοχής και συμπερίληψης» τόνισε ο πρώην άσσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μιλώντας στην Ανώτερη Επιτροπή σε φεστιβάλ νέων στη Ντόχα.

«Το Κατάρ ονειρεύτηκε να φέρει το παγκόσμιο κύπελλο σε ένα μερος όπου δεν είχε υπάρξει ποτέ ξανά, αλλά αυτό δε θα ήταν αρκετό για να πετύχεις πράγματα στο γήπεδο Το γήπεδο θα μπορούσε να είναι μια πλατφόρμα για πρόοδο» πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται πως ο Μπέκαμ επέλεξε να διαφημίσει σε μια σειρά μικρών σποτ το Κατάρ, ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο για να την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ως «τέλειο» τουριστικό προορισμό, ενώ φέρεται να έλαβε 11,5 εκατ. δολ για να πρωταγωνιστήσει σε μια διαφήμιση των Doritos, επίσημο χορηγό του Μουντιάλ 2022, με τον σταρ του NFL, Πέιτον Μάνινγκ. 

Με πληροφορίες από Telegraph

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ