Ο Λιούις Χάμιλτον εξήγησε γιατί συνεχίζει να φοράει παντού μάσκα

Ο Λιούις Χάμιλτον εξήγησε γιατί συνεχίζει να φοράει παντού μάσκα Facebook Twitter
Φωτ: EPA/RONALD WITTEK
0

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για την «προσωπική επιλογή» του να συνεχίζει να φοράει μάσκα στη Φόρμουλα 1, έχοντας ήδη νοσήσει δύο φορές με Covid-19.

Ο οδηγός της Mercedes έχασε το Sakhir Grand Prix το 2020, όταν διαγνώστηκε θετικός στον ιό, με τον Τζορτζ Ράσελ να αναλαμβάνει τα καθήκοντά του κατά την απουσία του.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους χώρους της Φόρμουλα 1 καθιερώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά οι κανόνες έχουν έκτοτε χαλαρώσει λόγω του χαμηλότερου επιπολασμού των κρουσμάτων κορωνοϊού το 2022, αν και ο Λιούις Χάμιλτον εξακολουθεί να φοράει μάσκα δημοσίως - καθώς δεν θέλει να κολλήσει τον ιό για τρίτη φορά, αλλά και να προστατεύσει τους γύρω του.

Ο επτά φορές πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής αποκάλυψε ότι έχασε σχεδόν 6 κιλά σε βάρος προς το τέλος του 2020, εν μέρει λόγω των συνεπειών της μόλυνσης από Covid.

Αναγνώρισε ότι άλλοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται διαφορετικά απέναντι στη χρήση μάσκας, αλλά εξήγησε γιατί κρατάει την συγκεκριμένη στάση. «Όχι, είναι προσωπική επιλογή», δήλωσε σε δημοσιογράφους σχετικά με τη συνέχιση της χρήσης μάσκας.

Και πρόσθεσε: «Απλώς παρατήρησα ότι πολλοί άνθρωποι γύρω μου αρρωσταίνουν και σίγουρα δεν θέλω να αρρωστήσω ξανά. Το έχω ήδη βιώσει δύο φορές. Πολλοί φίλοι μου, μου έστειλαν μήνυμα ότι έχουν Covid και κάποιοι είναι πολύ χειρότερα από άλλους. Κανείς δεν φοράει μάσκα, οπότε σίγουρα εγώ φοράω τη δική μου».

Σε κάθε περίπτωση κάλεσε τον κόσμο «να κάνουν ό,τι θέλουν». «Είναι η υγεία σου, στο κάτω κάτω της γραφής, απλά εγώ θέλω να επιστρέψω σπίτι μου υγιής. Θέλω να είμαι σε θέση να σηκωθώ και να προπονηθώ και να κάνω τα πράγματα που μου αρέσει να κάνω και προσπαθώ, όσο μπορώ, να κρατώ τους ανθρώπους που αγαπώ ασφαλείς όταν είμαι κοντά τους».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ