Ο Αντρές Ινιέστα για την κατάθλιψη: «Η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγαινα για ύπνο»

Iniesta: "When I was struggling with depression Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Για τη φυγή του από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε μίλησε σε συνέντευξή του στο The Wild Project ο Αντρές Ινιέστα. 

«Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την ψυχική μου υγεία όταν πάλευα. Ξέρω πως είμαι δημόσιο πρόσωπο, αλλά έπρεπε να λέω τα πράγματα ως είχαν. Δε σκέφτηκα ποτέ πως θα με αποκαλούσαν τρελό ή αδύναμο» εξηγεί ο άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα που παίζει πλέον στο Κόμπε της Ιαπωνίας. 

«Όταν πάλευα με την κατάθλιψη, το πιο ευχάριστο μέρος της ημέρας ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγαινα για ύπνο το βράδυ. Χάνεις τη χαρά από τη ζωή, από τα πάντα. Αγκάλιαζα τη γυναίκα μου, κι ήταν σαν να αγκαλιάζω μαξιλάρι. Δεν ένιωθα τίποτα» συμπληρώνει. 

«Σταδιακά, η ζωή σού διδάσκει πως η κατάθλιψη και τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορούν να πλήξουν τον καθένα. Δεν συνδέονται με τα υλικά αγαθά. Θα μπορούσα να έχω όλα τα αυτοκίνητα του κόσμου και όλα όσα ήθελα, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της ζωής. Πρέπει να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου» λέει ο 38χρονος. 

«Οι μέρες μου στη Μπαρτσελόνα είχαν τελειώσει» 

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην απόφασή του να αφήσει την Βαρκελώνη για την Ιαπωνία, σημείωσε πως «ένιωθα πως οι μέρες μου είχαν τελειώσει. Ήταν σαφές πως δεν ήθελα να παίζω κόντρα στη Μπάρτσα, κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να φύγω από την Ευρώπη» λέει. 

«Στη Μπαρτσελόνα έπρεπε να δίνεις το 200%-300% σου και, όταν ένιωσα πως δεν μπορούσα να το κάνω πια, αποφάσισα να φύγω» παραδέχεται. 

Ο Ινιέστα, ο οποίος έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του για την Μπαρτσελόνα, ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα της Βαρκελώνης ως παίκτης, όμως εξέφρασε την επιθυμία να γυρίσει ως τεχνικός διευθυντής ή προπονητής. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Αθλητισμός / Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Η απόφαση της λίγκας να διεξαχθεί ο αγώνας Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ στις 20 Δεκεμβρίου στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους προπονητές των ομάδων
LIFO NEWSROOM
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Η Ολυμπιακή Φλόγα, το φως που δεν σβήνει ποτέ, θα ανάψει ξανά στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία εννέα ημερών πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια ταξιδέψει στην Ιταλία
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM