Ο Αντρές Ινιέστα για την κατάθλιψη: «Η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγαινα για ύπνο»

Iniesta: "When I was struggling with depression Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Για τη φυγή του από τη Μπαρτσελόνα, αλλά και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε μίλησε σε συνέντευξή του στο The Wild Project ο Αντρές Ινιέστα. 

«Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την ψυχική μου υγεία όταν πάλευα. Ξέρω πως είμαι δημόσιο πρόσωπο, αλλά έπρεπε να λέω τα πράγματα ως είχαν. Δε σκέφτηκα ποτέ πως θα με αποκαλούσαν τρελό ή αδύναμο» εξηγεί ο άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα που παίζει πλέον στο Κόμπε της Ιαπωνίας. 

«Όταν πάλευα με την κατάθλιψη, το πιο ευχάριστο μέρος της ημέρας ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγαινα για ύπνο το βράδυ. Χάνεις τη χαρά από τη ζωή, από τα πάντα. Αγκάλιαζα τη γυναίκα μου, κι ήταν σαν να αγκαλιάζω μαξιλάρι. Δεν ένιωθα τίποτα» συμπληρώνει. 

«Σταδιακά, η ζωή σού διδάσκει πως η κατάθλιψη και τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορούν να πλήξουν τον καθένα. Δεν συνδέονται με τα υλικά αγαθά. Θα μπορούσα να έχω όλα τα αυτοκίνητα του κόσμου και όλα όσα ήθελα, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της ζωής. Πρέπει να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου» λέει ο 38χρονος. 

«Οι μέρες μου στη Μπαρτσελόνα είχαν τελειώσει» 

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην απόφασή του να αφήσει την Βαρκελώνη για την Ιαπωνία, σημείωσε πως «ένιωθα πως οι μέρες μου είχαν τελειώσει. Ήταν σαφές πως δεν ήθελα να παίζω κόντρα στη Μπάρτσα, κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να φύγω από την Ευρώπη» λέει. 

«Στη Μπαρτσελόνα έπρεπε να δίνεις το 200%-300% σου και, όταν ένιωσα πως δεν μπορούσα να το κάνω πια, αποφάσισα να φύγω» παραδέχεται. 

Ο Ινιέστα, ο οποίος έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του για την Μπαρτσελόνα, ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα της Βαρκελώνης ως παίκτης, όμως εξέφρασε την επιθυμία να γυρίσει ως τεχνικός διευθυντής ή προπονητής. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ