Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικαίωση μετά θάνατον για υπόθεση φοροδιαφυγής

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικαίωση μετά θάνατον για υπόθεση φοροδιαφυγής Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Απαλλάχθηκε μετά θάνατον ο Ντιέγκο Μαραντόνα από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και η δικαστική διαμάχη διάρκειας 30 ετών έλαβε τέλος.

Ειδικότερα, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απήλλαξε τον Ντιέγκο Μαραντόνα από κατηγορίες περί φοροδιαφυγής και έτσι ολοκληρώθηκε η δικαστική διαμάχη του αείμνηστου θρύλου του ποδοσφαίρου με τις φορολογικές αρχές της χώρας.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε εταιρείες πληρεξουσίου στο Λιχτενστάιν για να αποφύγει φορολογικές αποδόσεις επί των απολαβών του απ’ τη Νάπολι μεταξύ του 1985 και του 1990, όσον αφορά τα προσωπικά του δικαιώματα εικόνας.

Οι έρευνες για τις πληρωμές φόρων του Αργεντινού ποδοσφαιριστή ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και κατέληξαν σε κατηγορίες 37 εκατομμυρίων ευρώ και κατάσχεση μερικών από τα υπάρχοντα του παίκτη κατά τις επισκέψεις του στην Ιταλία.

«Τελείωσε και μπορώ ξεκάθαρα να δηλώσω χωρίς φόβο ότι ο Μαραντόνα δεν υπήρξε ποτέ φοροφυγάς», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος του, Άντζελο Πιζάνι.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η τελική ετυμηγορία «αδικεί τους οπαδούς, τις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως τη μνήμη του Μαραντόνα, αλλά βάζει τέλος σε μια δίωξη που υπέστη για 30 χρόνια. Οι κληρονόμοι έχουν πλέον νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημίωση. Ελπίζω να το κάνουν, στη μνήμη του πατέρα τους».

Υπενθυμίζεται πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 από καρδιακή προσβολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ