Νόβακ Τζόκοβιτς: Με πλήγωσε πολύ η αντίδραση των συναδέλφων μου

Νόβακ Τζόκοβιτς: Με πλήγωσε πολύ η αντίδραση των συναδέλφων μου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχθηκε ότι ένιωθε «ανήμπορος» κατά τη διάρκεια της περιπέτειας στην Αυστραλία, ενώ δήλωσε ότι τον πλήγωσε πολύ η αντίδραση των άλλων τενιστών. 

Ο Σέρβος έδωσε στο BBC την πρώτη συνέντευξη μετά την απέλαση από την Αυστραλία, όταν ανακλήθηκε η βίζα του. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις είχε ταξιδέψει στη Μελβούρνη, για το Αυστραλιανό Όπεν, έχοντας λάβει ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό. 

«Αυτό με πλήγωσε πραγματικά πολύ», είπε αναφερόμενος στην αντίδραση άλλων τενιστών, κατά τη διάρκεια του «θρίλερ» στην Αυστραλία. «Ένιωσα αυτή την ενέργεια και αυτά τα βλέμματα από τους συναδέλφους μου και ανθρώπους που ήταν στην εγκατάσταση του τένις», συμπλήρωσε. 

«Προφανώς καταλαβαίνω ότι είχαν μία εικόνα που βασιζόταν σε αυτά που έβλεπαν στα ΜΜΕ. Εγώ δεν έβγαινα στα ΜΜΕ, από σεβασμό στη νομική διαδικασία και το Αυστραλιανό Όπεν», δήλωσε ακόμη. 

Όταν ρωτήθηκε για την παραμονή του στο ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι «σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο». Αλλά, συμπλήρωσε, «δεν θέλω να καθίσω εδώ και να παραπονεθώ για τις συνθήκες σε εκείνο το κέντρο κράτησης γιατί εγώ έμεινα επτά ημέρες και κάποιοι άνθρωποι έχουν μείνει εκεί για χρόνια. Οι δυσκολίες μου δεν μπορούν να συγκριθούν με το τι περνούν αυτοί οι άνθρωποι», συμπλήρωσε. 

«Ναι ένιωσα ανήμπορος», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και περιέγραψε το τι συνέβη μετά την άφιξή του στην Αυστραλία. 

«Όταν έφτασα, δεν μου επετράπη να χρησιμοποιήσω το τηλέφωνό μου για 3-4 ώρες. Ήταν μέσα στη νύχτα, από τις 01:00 έως τις 09:00. δεν κοιμήθηκα καθόλου γιατί περνούσα ανάκριση κάθε 30 λεπτά ουσιαστικά. Είχα πάρα πολλές ανακρίσεις που ξεκινούσαν, σταματούσαν, περίμενα να μιλήσουν με τους ανωτέρους τους και να επιστρέψουν. Αυτό συνεχίστηκε όλο το βράδυ», δήλωσε. 

«Η βίζα ανακλήθηκε, αποκαταστάθηκε, μετά ανακλήθηκε ξανά. Ήμουν ελεύθερος για τέσσερις ημέρες και έκανα προπόνηση. Αλλά δεν ήταν η προπόνηση που θα έκανα κανονικά πριν από ένα Γκραν Σλαμ. Ελικόπτερα πετούσαν από πάνω σε κάθε προπόνηση που έκανα στο Rod Laver Arena, κάμερες παντού...», περιέγραψε. 

Επίσης, δήλωσε ότι του ήταν δύσκολο να παρακολουθεί τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, το οποίο κατέκτησε ο Ραφαέλ Ναδάλ κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ. «Δεν ήθελα να παρακολουθήσω το ματς γιατί ήθελα να είμαι στο κορτ. Ήμουν ουδέτερος, δεν υποστήριζα κανέναν, επειδή ήθελα τόσο πολύ να είμαι εκεί», πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια συνέντευξη ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε διατεθειμένος να χάσει το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον, για να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. «Είναι το τίμημα που είμαι πρόθυμος να πληρώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε σχετικά. 

Σε ερώτηση γιατί κρατά αυτή τη στάση, απάντησε ότι «οι αρχές της λήψης αποφάσεων για το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο». Επίσης, δήλωσε ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει το εμβόλιο στο μέλλον. 

Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ