Νέος βανδαλισμός στο άγαλμα του Ιμπραΐμοβιτς - «Κάποιος προσπάθησε να του πριονίσει τα πόδια»

Νέος βανδαλισμός στο άγαλμα του Ιμπραΐμοβιτς - «Κάποιος προσπάθησε να του πριονίσει τα πόδια» Facebook Twitter
0

Άγνωστοι προσπάθησαν να πριονίσουν τα πόδια του αγάλματος του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που βρίσκεται έξω από το γήπεδο του Μάλμε, στη Σουηδία, και τοποθέτησαν ένα σκοινί γύρω από τον λαιμό του. 

Η σουηδική αστυνομία τοποθέτησε έναν φράχτη γύρω από το άγαλμα, καθώς φοβάται ότι μπορεί να πέσει. Πρόκειται για το τελευταίο κρούσμα βανδαλισμού από τότε που ανακοινώθηκε ότι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επενδύει σε μία αντίπαλη ποδοσφαιρική ομάδα. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση με τη φανέλα της Μάλμε πριν από είκοσι χρόνια. Ο Ιμπραΐμοβιτς, ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του και αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, για τον Άγιαξ, τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσε πως θα αφήσει στο τέλος της σεζόν την Λος Άντζελες Γκάλαξι στην οποία αγωνίστηκε φέτος.

Νέος βανδαλισμός στο άγαλμα του Ιμπραΐμοβιτς - «Κάποιος προσπάθησε να του πριονίσει τα πόδια» Facebook Twitter
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος. Οκτώβριος 2018 ΕΡΑ

Στις 27 Νοεμβρίου ο Ιμπραΐμοβιτς ανακοίνωσε ότι αγόρασε το 25% της ομάδας Χάμαρμπι, που τερμάτισε τρίτη στο σουηδικό πρωτάθλημα. Την ίδια μέρα, άγνωστοι πυρπόλησαν το ύψους 3,5 μέτρων μπρούτζινο άγαλμα Ιμπραΐμοβιτς, το έβαψαν με σπρέι και κρέμασαν ένα καπάκι τουαλέτας από το χέρι του. Βανδαλισμοί έγιναν και στο σπίτι του ποδοσφαιριστή στη Στοκχόλμη, καθώς άγνωστοι έγραψαν τη λέξη «Ιούδας» στην εξώπορτα. Το τελευταίο περιστατικό έγινε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Η αστυνομία της σουηδικής πόλης επιβεβαίωσε στο BBC Sport ότι διεξάγεται έρευνα για το συμβάν. «Κάποιος προσπάθησε να του πριονίσει τα πόδια», είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Eva-Gun Westford. «Κινδυνεύει να πέσει και έτσι τοποθετήσαμε φράχτη γύρω του». Ο Peter Linde, γλύπτης του αγάλματος έκανε έκκληση για τον τερματισμό των βανδαλισμών. 

Νέος βανδαλισμός στο άγαλμα του Ιμπραΐμοβιτς - «Κάποιος προσπάθησε να του πριονίσει τα πόδια» Facebook Twitter
Ο πρώτος βανδαλισμός του αγάλματος.Νοέμβριος 2019ΕΡΑ

«Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σα να είναι σε πόλεμο, αλλά δεν είναι πόλεμος, πρόκειται για ποδόσφαιρο. Είναι τρελό ότι κάποιος δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι ο Ζλάταν είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Θέλω το άγαλμα να επισκευαστεί και να αποκατασταθεί και αυτοί που το έκαναν αυτό να συνειδητοποιήσουν πόσο ηλίθιοι είναι», είπε ο Linde. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ