Νέο κρούσμα στην εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας - «Ντοπέ» η Γκούστσινα

Νέο κρούσμα στην εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας - «Ντοπέ» η Γκούστσινα Facebook Twitter
0

Νέο κρούσμα ντόπινγκ στην εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας καθώς η Γιούλια Γκούστσινα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Γκούστσινα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είχε βρεθεί θετική τόσο κατά την πρώτη εξέταση όσο και την επανεξέταση.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια είχε ανέβει στο βάθρο δύο φορές στα 4Χ100 και στα 4Χ400 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει τα μετάλλια της, καθώς συναθλήτριά της είχε βρεθεί κι εκείνη «ντοπέ».

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι αθλητές απαγορεύεται να συμμετάσχουν σε αγώνες, όπως επίσης έχουν τιμωρηθεί και από την Παραολυμπιακή Επιτροπή, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ, που ξέσπασε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μάλιστα η ΔΟΕ δήλωσε ότι θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής τον επόμενο μήνα σχετικά με τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE FINAL FOUR

Αθλητισμός / Μονακό - Ολυμπιακός 82-105:  Οι «Ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τη σειρά και πήραν εισιτήριο για Final Four

Με τη νίκη στο Μόντε Κάρλο, οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν την πέμπτη συνεχόμενη παρουσία τους στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα
THE LIFO TEAM