Μπρόνι Τζέιμς: Πήρε εξιτήριο ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς, μετά την ανακοπή

Μπρόνι Τζέιμς: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την ανακοπή Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο Μπρόνι Τζέιμς, ο 18χρονος γιος του θρύλου του ΝΒΑ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, μετά από τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.

Ο Μπρόνι Τζέιμς υπέστη καρδιακή ανακοπή την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας του USC, με αποτέλεσμα ο γιος του ΛεΜπρόν Τζέιμς να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai όπου εισήχθη στην εντατική.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Ιατρικό Κέντρο ανέφερε ο Μπρόνι Τζέιμς έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι για να ξεκουραστεί με την οικογένειά του. «Χάρη στην ταχεία και αποτελεσματική ανταπόκριση του ιατρικού επιτελείου του USC, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς η καρδιακή ανακοπή του Μπρόνι Τζέιμς. Έφτασε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai έχοντας τις αισθήσεις του και σε σταθερή κατάσταση. Ο κ. Τζέιμς φροντίστηκε αμέσως από άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, εξιτήριο και αναπαύεται», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας του ΛεΜπρόν Τζέιμς επιβεβαίωσε τη δήλωση του νοσοκομείου.

ΛεΜπρον Τζέιμς σε θαυμαστές: Σας είμαι ευγνώμων

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ευχαρίστησε τους θαυμαστές για την αγάπη και τις προσευχές τους για τον γιο του Μπρόνι, ο οποίος υπέστη ανακοπή ενώ προπονούταν με την ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια (USC).

«Είμαι τόσο ευγνώμων. Όλοι τα πάμε υπέροχα», έγραψε ο σταρ των Λέικερς. «Είμαστε όλη η οικογένεια μαζί, ασφαλείς και υγιείς και νιώθουμε την αγάπη σας. Θα έχω περισσότερα να πω όταν είμαστε έτοιμοι, αλλά ήθελα να πω σε όλους πόσο πολλά σημαίνει η υποστήριξή σας για όλους μας!» ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Το γεγονός ότι ο Μπρόνι Τζέιμς πήρε εξιτήριο τόσο σύντομα ήταν μια πολύ θετική εξέλιξη, όπως σχολίασε ανταποκριτής του CNN για ιατρικά θέματα, δρ. Σαντζάι Γκούπτα.

«Πιθανότατα φορά εξοπλισμό που θα παρακολουθεί τους καρδιακούς ρυθμούς του όσο είναι στο σπίτι για να δει αν υπάρχουν ανωμαλίες», είπε ο Γκούπτα. «Αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν έχουν βρει κάτι το σοβαρό με αποτέλεσμα να νιώθουν άνετα να του δώσουν εξιτήριο».

«Ο Μπρόνι Τζέιμς είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου για ανακοπή»

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή σε νεαρούς αθλητές είναι σπάνια αλλά όχι πρωτόγνωρη. Μια μελέτη του 2011 που εξέτασε τους ξαφνικούς θανάτους μαθητών-αθλητών του NCAA μεταξύ 2004 και 2008 βρήκε ότι ήταν η κύρια αιτία θανάτου σε 45 περιπτώσεις ή περίπου 9 περιστατικά κάθε χρόνο σχετιζόταν με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ωστόσο, ο δρ. Τζόναθαν Ντρέζνερ, ο οποίος ειδικεύεται στην αθλητική καρδιολογία στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, δήλωσε στο CNN ότι ο Μπρόνι Τζέιμς «βρίσκεται στην ομάδα υψηλού κινδύνου» για ξαφνική καρδιακή ανακοπή. Η έρευνα του Drezner δείχνει ότι οι μαύροι άνδρες αθλητές του NCAA που παίζουν μπάσκετ έχουν 1 στις 2.000 πιθανότητες να υποστούν ξαφνική καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο. Ο κίνδυνος σε έναν νεαρό λευκό μπασκετμπολίστα είναι 1 στις 5.000, σύμφωνα με την έρευνά του.

«Οι έφηβοι μπασκετμπολίστες και αυτοί που παίζουν μπάσκετ σε πανεπιστήμιο, για λόγους που δεν κατανοούμε πλήρως, είναι μακράν η ομάδα αθλητών με τον υψηλότερο κίνδυνο για ξαφνική καρδιακή ανακοπή», είπε ο Ντρέζνερ. «Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει όλοι να ελέγχονται με πιο ισχυρό και εντατικό καρδιακό έλεγχο από ό,τι συμβαίνει συνήθως».

Ο Μπρόνι Τζέιμς είχε προχωρήσει σε προληπτικό έλεγχο καρδιάς πριν από αρκετούς μήνες στο πλαίσιο ενός προγράμματος για υποψήφιους παίκτες του ΝΒΑ, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN. Σε όλες τις εξετάσεις που υποβλήθηκε ο 18χρονος καλαθοσφαιριστής είχε φυσιολογικά αποτελέσματα.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι δύσκολο να διαπιστωθεί ακριβώς πώς θα είναι η ανάκαμψη του Μπρόνι Τζέιμς μέχρι να γίνουν γνωστά περισσότερα για την αιτία της καρδιακής ανακοπής. Αλλά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε άμεση θεραπεία και είναι ήδη εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας είναι ένας καλός οιωνός για την ανάρρωσή του, σύμφωνα με τον δρ. Τζόναθαν Ντρέζνερ.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόβλεψη L’ Équipe: «Κανένα χρυσό μετάλλιο» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Αθλητισμός / Πρόβλεψη L’ Équipe: «Κανένα χρυσό μετάλλιο» η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου

Η πρόβλεψη έρχεται έναν χρόνο μετά τη συγκομιδή δύο μεταλλίων στο Μουντιάλ του 2023 – το χρυσό του Τεντόγλου στο μήκος και το χάλκινο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35 χλμ. βάδην
LIFO NEWSROOM
Καμπάνια Μάμντανι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Αθλητισμός / Καμπάνια Μαμντάνι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Στο Μουντιάλ του 2026,  η FIFA θα εφαρμόσει το σύστημα της «δυναμικής τιμολόγησης», μια μέθοδο κατά την οποία η τιμή των εισιτηρίων ανεβαίνει ή πέφτει ανάλογα με τη ζήτηση 
LIFO NEWSROOM
Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις με Τούρκους» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Αθλητισμός / Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Ο Αταμάν, σε δήλωσή του στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu, τόνισε τη μεγάλη σημασία του ημιτελικού και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις προς τη Ρίγα
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: ««Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Αθλητισμός / Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: «Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά του Eurobasket και ύψωσε ασπίδα για την «γαλανόλευκη» στο ποδόσφαιρο
LIFO NEWSROOM