O ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία: Έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του NBA, ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ- Τζαμπάρ

O ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία: Έγινε ο κορυφαίος σκόρερ του NBA, ξεπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ- Τζαμπάρ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία, καθώς είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο NBA, ξεπερνώντας τον Καρίμ Αμπντούλ- Τζαμάρ, στο ματς των L.A. Lakers κόντρα στους Oklahoma City Thunder.

Όταν ξεκίνησε η αναμέτρηση- που ήταν sold out- ο ΛεΜπρόν Τζέιμς χρειαζόταν 36 πόντους για να σπάσει το ρεκόρ των 38.387 του Καρίμ Αμπντούλ- Τζαμπάρ. Τη στιγμή που η μπάλα κατέληξε στο καλάθι, στο σουτ με το οποίο έγραψε ιστορία- λίγο πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου- ο κόσμος ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, ενώ ο «King James» σήκωσε ψηλά τα χέρια του και οι συμπαίκτες του τον αγκάλιασαν. 

Η κατάρριψη του ρεκόρ έγινε ενώπιον του Καρίμ Αμπντούλ- Τζαμπάρ, ο οποίος είχε πάρει τον τίτλο από τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν στις 5 Απριλίου του 1984. Ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ σηκώθηκε όρθιος και χειροκρότησε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. 

Μετά το ιστορικό επίτευγμα, το ματς διεκόπη και ο Τζέιμς μίλησε στους φιλάθλους. «Θέλω να ευχαριστήσω τους πιστούς των Lakers, είστε μοναδικοί», τους είπε. «Είναι απίστευτο ότι αυτό έγινε παρουσία ενός θρύλου όπως ο Καρίμ. Σας παρακαλώ, χειροκροτήστε τον όρθιοι», συμπλήρωσε. 

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Είναι σουρεαλιστικό

Από την αρχή της σεζόν του NBA, το ερώτημα ήταν πότε και όχι αν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα κατέρριπτε το ρεκόρ. Κάποιοι πίστευαν πως ίσως αυτό γινόταν στο ματς της Πέμπτης, κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμο, αλλά ο «King James» είχε διαφορετική γνώμη. 

«Είναι τόσο σουρεαλιστικό, γιατί αποτελεί κάτι που δεν έβαλα ποτέ ως στόχο. Απλά συνέβη», δήλωσε μετά το ματς ο Τζέιμς, που έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα με τρεις ομάδες, ενώ έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές MVP.  

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμπντούλ- Τζαμπάρ χρειάστηκε 1.560 ματς για να πετύχει το ρεκόρ των 38.387 πόντων, ενώ ο Τζέιμς το ξεπέρασε, με 38.390, τους οποίους πέτυχε σε 1.410 αγώνες. Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει τους περισσότερους πόντους ανά παιχνίδι στην ιστορία του NBA, με 30,1, λίστα στην οποία ο Τζέιμς είναι πέμπτος, με 27,1. 

Πίσω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (38.390) και τον Καρίμ Αμπντούλ- Τζαμπάρ (38.387), στη λίστα των παικτών με τους περισσότερους πόντους είναι ο Καρλ Μαλόουν (36.928), ο Κόμπι Μπράιαντ (33.643) και ο Μάικλ Τζόρνταν (32.292). 

«Όταν διάβασα την ιστορία του παιχνιδιού, ποτέ δεν σκέφτηκα ότι αυτό το ρεκόρ θα το αγγίξει κάποιος», παραδέχθηκε ο Τζέιμς. «Απλά δεν πίστευα ότι κάποιος θα είχε τέτοια διάρκεια για να παίζει σε αυτό το επίπεδο για τόσο καιρό. Οπότε, είναι απόλυτη τιμή να είμαι ανάμεσα στους κορυφαίους που έχουν παίξει ποτέ», συμπλήρωσε. 

«Σίγουρα μπορώ να παίξω μερικά χρόνια ακόμη. Έτσι όπως νιώθω, έτσι όπως αντιδρά το σώμα μου κατά τη διάρκεια της σεζόν, ξέρω ότι μπορώ να παίξω μερικά χρόνια», δήλωσε. «Το θέμα είναι το μυαλό μου και ακόμη έχω κίνητρο να προσπαθώ να διεκδικήσω πρωταθλήματα», συμπλήρωσε. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ