Μπάσκετ: Σάρωσε η Εθνική με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ: Σάρωσε η Εθνική με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
1

Παίζοντας όμορφο μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση και με ηγέτη τον Γιαννη Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα επικράτησε άνετα με 88-58 του Ιράν στην «αυλαία» του τουρνουά Aegean. 

Με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς (Ιράν, Ουγγαρία) η «γαλανόλευκη» πήρε την πρώτη θέση στη διοργάνωση που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Ο MVP του NBA ήταν ο κορυφαίος της ομάδας με 19 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 μπλοκ και 1 κλέψιμο, ενώ δημιούργησε και πολλές φάσεις για τους συμπαίκτες του. Συνολικά τέσσερις διεθνείς είχαν διψήφιο αριθμό πόντωνενώ εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Μπουρούσης, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης, Κ. Αντετοκούνμπο και Σαλούστρος.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 43-27, 67-45, 88-58

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Κόνιαρης 5, Αθηναίου, Καλάθης 5, Σλούκας 2, Παπαγιάννης 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 10, Παπαπέτρου 11, Βασιλόπουλος 6, Αντετοκούνμπο Γ. 19 (13ρ), Αντετοκούνμπο Θ. 6, Μήτογλου 10.

Πλέον, το τεχνικό επιτελείο και οι διεθνείς θα συνεχίσουν την προετοιμασία ενόψει των πιο δύσκολων «τεστ» που ακολουθούν, πριν το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου (31/08).


Επόμενο τουρνουά για την Εθνική είναι το «Ακρόπολις», που θα διεξαχθεί το τριήμερο 16-18 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την προσεχή Παρασκευή (16/08) την Ιταλία, μία μέρα μετά (17/08) θα παίξει με την Τουρκία και την Κυριακή (18/08) θα γίνει το ντέρμπι με την Σερβία.

Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στίβος γυναικών: Ξεκινούν οι γενετικοί έλεγχοι πριν τους αγώνες

Αθλητισμός / Στίβος γυναικών: Ξεκινούν οι γενετικοί έλεγχοι - Τι ανιχνεύει και πώς θα γίνεται η εξέταση

Οι κανόνες που απαιτούν από όλες τις αθλήτριες στην κατηγορία γυναικών σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης να υποβληθούν σε μία μοναδική γενετική εξέταση τίθενται σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια