Μουντομπάσκετ 2019: Το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδας στους «8»

Μουντομπάσκετ 2019: Το σενάριο πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδας στους «8» Facebook Twitter
0

H ήττα της Ελλάδας από τις ΗΠΑ με 69-53 και η νίκη της Τσεχίας επί της Βραζιλίας με 93-71 ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο στον όμιλο Κ της β' φάσης του Μουντομπάσκετ 2019. Υπάρχει πλέον ένα σενάριο  που χρειάζεται να επιβεβαιωθεί ώστε  η Εθνική μπάσκετ να προκριθεί στην οχτάδα του τουρνουά, το οποίο είναι δύσκολο, αλλά όχι αδιανόητο. 

Η ομάδα που έχει ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πρέπει να επικρατήσει με τουλάχιστον δώδεκα πόντους (+12) της Τσεχίας το πρωί της Δευτέρας (9/9, 11.30) και ακολούθως, εφόσον θα έχει πετύχει τον στόχο της, θα περιμένει το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (15.30) νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας.

Οτιδήποτε άλλο διαφορετικό συμβεί η Ελλάδα θα μείνει εκτός οχτάδας χάνοντας τον βασικό στόχο που είχε θέση απ' το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία του ομίλου: 


1. ΗΠΑ 4-0

2.Τσεχία 3-1

3. Βραζιλία 3-1

4. Ελλάδα 2-2

Η βαθμολογία της πρόκρισης

Εφόσον νικήσει η Ελλάδα με +12 την Τσεχία και οι ΗΠΑ επικρατήσουν της Βραζιλίας, η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:

1. ΗΠΑ 5-0

2. ΕΛΛΑΔΑ 3-2

-. Τσεχία 3-2

-. Βραζιλία 3-2

Θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Ελλάδας, Τσεχίας και Βραζιλίας, όπου με το τουλάχιστον +12 επί των Τσέχων, η Εθνική μας θα σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM