Μουντιάλ: «Το Κατάρ δωροδόκησε παίκτες του Ισημερινού», καταγγέλλει δημοσιογράφος

Φωτισμένο στάδιο στο Κατάρ Facebook Twitter
Φωτ: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images
0

Λίγο πριν τη σέντρα του Μουντιάλ 2022, τα προβλήματα για το Κατάρ φαίνεται να μην σταματούν.

Τρεις ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο δημοσιογράφος Αμτζάντ Ταχά, ο οποίος είναι συνεργάτης της Daily Mail, έχοντας ως έδρα το Μπαχρέιν και μεταξύ άλλων είναι Περιφερειακός Διευθυντής του Βρετανικού κέντρου μελετών και έρευνας Μέσης Aνατολής, αλλά και συγγραφέας του βιβλίου «Η εξαπάτηση της αραβικής άνοιξης», αποκαλύπτει ότι το Κατάρ δωροδόκησε παίκτες του Εκουαδόρ.

Συγκεκριμένα, ο Ταχά υποστηρίζει ότι η οικοδέσποινα χώρα προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να επικρατήσει στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα με 1-0 και μάλιστα το γκολ να σημειωθεί στο δεύτερο ημίχρονο.

«Το Κατάρ δωροδόκησε 8 ποδοσφαιριστές του Ισημερινού με 7,4 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να ηττηθούν με 1-0 στον αγώνα της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την είδηση επιβεβαιώνουν πέντε πληροφοριοδότες τόσο από το Κατάρ, όσο κι από τον Ισημερινό. Ελπίζουμε να είναι ψέματα. Ελπίζουμε όμως ότι η κοινοποίηση της πληροφορίας θα επηρεάσει αυτή τη συναλλαγή. Ο κόσμος πρέπει να αντιταχθεί στη διαφθορά της FIFA», έγραψε.

Διεθνή μέσα άρχισαν να αναπαράγουν την είδηση, ωστόσο, προς το παρόν οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν πάρει θέση για την καταγγελία.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM