Μουντιάλ 2022: Αποκλεισμός ρεκόρ για το Κατάρ- Η πρώτη ομάδα που μένει εκτός

Μουντιάλ 2022: Αποκλεισμός ρεκόρ για το Κατάρ- Η πρώτη ομάδα που μένει εκτός Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Έξι ημέρες κράτησε για το Κατάρ το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ, καθώς η διοργανώτρια χώρα έγινε η πρώτη που αποκλείεται από τη φάση των ομίλων. 

Οι διοργανωτές έχουν μεν άλλο ένα παιχνίδι μπροστά τους, αλλά η ισοπαλία της Ολλανδίας με το Εκουαδόρ (1-1) «σφράγισε» τη διαφαινόμενη μοίρα τους: πλέον μαθηματικά το Κατάρ- που μετέχει στον πρώτο όμιλο του Μουντιάλ 2022- έχει αποκλειστεί.  

Η Ολλανδία και το Εκουαδόρ έχουν πλέον από τέσσερις βαθμούς και η Σενεγάλη έχει τρεις. Το Κατάρ δεν έχει κανένα βαθμό, καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκε από το Εκουαδόρ (2-0) και σήμερα έχασε από τη Σενεγάλη (3-1). Κάτι που σημαίνει πως ό,τι κι αν συμβεί στο τελευταίο ματς του ομίλου, κόντρα στην Ολλανδία την Τρίτη, οι διοργανωτές δεν μπορούν να προκριθούν στους «16». 

Έτσι, το Κατάρ περνά στην ιστορία ως η διοργανώτρια χώρα Μουντιάλ που αποκλείεται τόσο νωρίς στην ιστορία των 92 χρόνων της διοργάνωσης. Ήδη, είχε γίνει η πρώτη που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και γνωρίζει την ήττα στην πρεμιέρα.  

Η Νότια Αφρική είναι η μοναδική άλλη διοργανώτρια χώρα που έχει αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων το Μουντιάλ, το 2010. Αλλά τουλάχιστον, στα τρία ματς είχαν μία νίκη και μια ισοπαλία. 

Οι φίλαθλοι του Κατάρ δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους μετά τη δεύτερη ήττα. «Περιμέναμε πολλά περισσότερα από αυτή την ομάδα, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις, σαν να μην ήταν παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θέλαμε τουλάχιστον να το διασκεδάσουμε. Ήταν εντελώς ντροπιαστικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Εμάμ Αμπντουλραχμάν, αποχωρώντας από το γήπεδο. 

«Τους δικαιολογήσαμε στην πρεμιέρα, είπαμε ότι ήταν αγχωμένοι καθώς είναι το Μουντιάλ και όλος ο κόσμος ήταν εκεί. Αλλά σήμερα μας απογοήτευσαν», συμπλήρωσε. 

«Είναι ντροπή, έπειτα από 12 χρόνια προετοιμασίας με όλους τους ντόπιους και τους Άραβες να περιμένουν, στο τέλος η απόδοση ήταν κάτω του μετρίου και δεν νιώθεις καν ότι οι παίκτες έχουν μια αίσθηση ευθύνης», δήλωσε ο Αμπντουλραχμάν Αλμερί. 

«Δεν υπήρχε πίεση, ψυχή. Δεν μπορώ να πω καν ότι ήταν κακοτυχία, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα μετάσχουμε ξανά σε Μουντιάλ», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από Reuters, AP

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM