Έναν απίστευτο τραυματισμό υπέστη αθλητής του ΜΜΑ: κατά τη διάρκεια του αγώνα του κόπηκε το δάχτυλο και για κάποια λεπτά το έψαχναν όλοι.

 

Ο Κέταγκ Πλίεβ τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησής του με τον Ντέβιν Γκουντέιλ, στη Φιλαδέλφεια. Ο διαιτητής σταμάτησε τον αγώνα, όταν διαπίστωσε ότι έλειπε ο αριστερός παράμεσος του Πλίεβ.

 

Όλοι άρχισαν να ψάχνουν στον αγωνιστικό χώρο το δάχτυλο, περιέγραψε ο Ρομπ Χάιντακ- εκ των διοργανωτών- μιλώντας στο ESPN. Μάλιστα, με ανακοίνωση ζητήθηκε και από τους θεατές να βοηθήσουν στο ψάξιμο. Τελικά, διαπίστωσαν ότι το δάχτυλο είχε μείνει μέσα στο γάντι του Πλίεβ. 

 

«Ήταν τρελό, δεν μόρφασε καν», είπε ο Χάιντακ, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Πλίεβ ετοιμαζόταν να συνεχίσει τον αγώνα. «Ήταν σουρεαλιστική στιγμή. Είπα "ένα λεπτό, πού είναι το δάχτυλό του;" και δεν ήξερε κανείς», πρόσθεσε. 

 

«Στον δεύτερο γύρο έπιασε το γάντι μου με το ένα χέρι και το κράτησε. Ένιωσα το δάχτυλό μου να σπάει», δήλωσε στο ESPN ο Πλίεβ. «Συνεχίσαμε τον αγώνα. Όταν τελείωσε ο δεύτερος γύρος είδα γυμνό το οστό μου. Ήθελα να συνεχίσω, γιατί ένιωθα ότι τον είχα, αλλά ο γιατρός το είδε και σταμάτησε τον αγώνα», συμπλήρωσε.

 

Ο Πλίεβ μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επιτυχή επέμβαση συγκόλλησης. Ο γιατρός του είπε πως είχε κοπεί το 50% του τένοντα στο δάχτυλο και ίσως χρειαστεί κι άλλη επέμβαση.

 

Ο Γκουντέιλ κέρδισε τον αγώνα με τεχνικό νοκ άουτ, αλλά ο Πλίεβ δήλωσε ότι θα προσβάλει την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ο αντίπαλός του άρπαξε τα γάντια του αντικανονικά. Ο 37χρονος Πλίεβ γεννήθηκε στη Ρωσία, αλλά το 2012 εκπροσώπησε τον Καναδά στους Ολυμπιακούς αγώνες, στην πάλη.

 

Με πληροφορίες από Associated Press