ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Λευτέρης Πετρούνιας: «Τα πραγματικά χρυσά μου μετάλλια»- Το μήνυμα για τις κόρες του

Λευτέρης Πετρούνιας: «Τα πραγματικά χρυσά μου μετάλλια»- Το μήνυμα για τις κόρες του Facebook Twitter
Adem Asil (κέντρο), Vahagn Davtyan (αριστερά) και Λευτέρης Πετρούνιας στο Artistic Gymnastics European Championships. Φωτ.: EPA/ERDEM SAHIN
0

Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε σήμερα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Αττάλεια, ανεβαίνοντας για 8η φορά στο βάθρο στις 11 παρουσίες του συνολικά στο θεσμό.

Ο Έλληνας χρυσός Ολυμπιονίκης κα παγκόσμιος πρωταθλητής συγκέντρωσε 14.733 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος και κατετάγη τρίτος, κάτι που είχε γίνει ξανά στο ντεμπούτο του στο θεσμό, το 2011 στο Βερολίνο, ενώ ακολούθησαν έξι διαδοχικές νίκες: το 2015 στο Μονπελιέ, το 2016 στη Βέρνη, το 2017 στο Κλουζ, το 2018 στη Γλασκόβη, το 2021 στη Βασιλεία και το 2022 στο Μόναχο.

Ο 32χρονος πρωταθλητής της γυμναστικής συγκέντρωσε 14.733 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300 β., βαθμός εκτέλεσης: 8,433 β.), όπως ακριβώς και στον προκριματικό της Μεγάλης Τρίτης, επίδοση που τον έφερε στην 3η θέση μεταξύ των 8 φιναλίστ.

Με 14.733 βαθμολογήθηκε και ο Αρμένιος, Βαχάγκν Νταβτιάν, ωστόσο, πήρε την 2η θέση υπερισχύοντας στην ισοβαθμία με τον Πετρούνια επειδή το πρόγραμμά του είχε υψηλότερο βαθμό εκτέλεσης (8,733 έναντι 8,433). Το χρυσό κατέληξε στον Τούρκο παγκόσμιο πρωταθλητή, Αντέμ Ασίλ, ο οποίος συγκέντρωσε 14.933 βαθμούς.

Το μήνυμα για τις κόρες του: «Τα πραγματικά χρυσά μου μετάλλια»

Λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, ο Λευτέρης Πετρούνιας δημοσίευσε δυο φωτογραφίες στο Instagram με τις κόρες του αλλά και την Βασιλική Μιλλούση, μαζί με ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Αριστερά μου και δεξιά μου βλέπετε τα πραγματικά χρυσά μου μετάλλια! Στη μέση βλέπετε και ένα χάλκινο! Δοκιμάσαμε διάφορες αλλαγές αυτή τη σαιζόν που δεν μας έδωσαν αυτό που θέλαμε! Σίγουρα δεν βοήθησαν οι τελευταίες δύο εβδομάδες αλλά όλα αυτά μας φέρνουν σε ένα συμπέρασμα! Η διαδρομή για το Παρίσι κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι όμως με τους ανθρώπους που έχω γύρω μου και δίπλα μου δεν φοβάμαι τίποτα και γι' αυτό σηκώνουμε μανίκια από την Τρίτη κιόλας γιατί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι κοντά!», έγραψε.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ