ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κωπηλασία: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Κ23 οι Μπούρμπου-Φράγκου και με ρεκόρ

Κωπηλασία: «Χρυσές» οι Μπούρμπου-Φράγκου και με ρεκόρ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΚΟΦΝΣ
0

Στο ψηλότερο σκαλί του ανέβηκαν η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Φράγκου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετών. 

Μετρώντας μόλις ένα μήνα συνεργασίας, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και μάλιστα με παγκόσμιο ρεκόρ, στη δίκωπο. Τερμάτισαν στον τελικό σε 6:58.41 στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Βαρέζε, για να βελτιώσουν το παγκόσμιο ρεκόρ που επίσης είχε ελληνικό χρώμα. Το είχαν πετύχει με 6:58.68 οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, το 2019. 

«Είμαι απίστευτα χαρούμενη, δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση ειδικά σε αυτό το αγώνισμα», δήλωσε η Ευαγγελία Φράγκου, που κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη δίκωπο. «Ήμουν αρκετά επιφυλακτική όταν ο προπονητής μας είπε ότι θα τρέξουμε στη δίκωπο. Παρόλα αυτά τον εμπιστευτήκαμε και οι δύο και πιστέψαμε στους εαυτούς μας», συμπλήρωσε. 

«Με την Ευαγγελία είμαστε πλήρωμα ένα μήνα, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά. Με κάνει να είμαι πολύ χαρούμενη αυτό το ρεκόρ», τόνισε από την πλευρά της η Χριστίνα Μπούρμπου. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ