Απεργία την Πρωτομαγιά

Κόντι Σίμπσον: Ο ποπ σταρ που επέστρεψε στην πισίνα, προκρίθηκε στους Αγώνες Κοινοπολιτείας

Κόντι Σίμπσον Facebook Twitter
Φωτ: GettyImages
0

Ασχολήθηκε από μικρός με την κολύμβηση. Εγκατέλειψε την πισίνα για να γίνει ποπ σταρ, αλλά επέστρεψε στο νερό, για να κυνηγήσει το όνειρό του. Τώρα, ο Κόντι Σίμπσον βλέπει τον κόπο του να αποδίδει. 

Ο 25χρονος εξέπληξε ακόμη και τον εαυτό του στο πρωτάθλημα κολύμβησης της Αυστραλίας, καθώς εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Αγώνες Κοινοπολιτείας, ενώ είναι πιθανό να συμπεριληφθεί και στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Τερμάτισε τρίτος στον τελικό των 100 μ. πεταλούδα με 51.96, πίσω από τον Ματ Τεμπλ (51.50) και τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη των 100 μ. ελεύθερο, Κάιλι Τσάλμερς (51.67). Έτσι, ο Σίμπσον προκρίθηκε αυτόματα στην ομάδα της Αυστραλίας που θα μετάσχει στους Αγώνες Κοινοπολιτείας, αυτό το καλοκαίρι στο Μπέρμιγχαμ. 

Παράλληλα όμως, ο Σίμπσον έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει στη Βουδαπέστη (18/6-3/7), από όπου αναμένεται να απουσιάσει ο Τσάλμερς. Κάτι που ανοίγει τον δρόμο στον Σίμπσον να πάρει μέρος και σε αυτή τη διοργάνωση. 

«Άρχισα να προπονούμαι σχεδόν πριν από δύο χρόνια και έπειτα από 10-11 χρόνια εκτός νερού. Δεν πίστευα ότι θα ήμουν στο ελάχιστο ανταγωνιστικός μέχρι τις αρχές της χρονιάς, οπότε το να μπω στην ομάδα είναι απλά ένα μπόνους στον δρόμο για το Παρίσι», δήλωσε, αναφερόμενος στον μεγάλο στόχο του, τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024. 

Ο Σίμπσον ήταν ταλαντούχος κολυμβητής στην παιδική ηλικία, αλλά στην εφηβεία του στράφηκε στη μουσική. Τραγούδια που ανέβασε στο YouTube κέρδισαν την προσοχή του παραγωγού Σον Κάμπελ, στις ΗΠΑ. Ο Σίμπσον υπέγραψε με την εταιρεία του Κάμπελ, Atlantic Records και το 2010 ο τότε 13χρονος μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στο Λος Άντζελες. 

Ακολούθησε τουρ με τον Τζάστιν Μπίμπερ στις ΗΠΑ, τραγούδια που μπήκαν στα τσαρτς του Billboard, παγκόσμια περιοδεία, εμφανίσεις σε αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές, ενώ πρωταγωνίστησε σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ. Ενδιαφέρον υπήρχε και για την προσωπική ζωή του, καθώς μεταξύ άλλων έβγαινε στο παρελθόν με την Τζίτζι Χαντίντ και την Μάιλι Σάιρους. 

Όμως, παρέμενε ανεκπλήρωτο το παιδικό όνειρό του να εκπροσωπήσει στην κολύμβηση την Αυστραλία, όπως είχαν κάνει οι γονείς του. Έτσι, το 2019 επέστρεψε στην πισίνα ελπίζοντας ότι έως το 2024 ίσως να έχει την ευκαιρία να μπει στην εθνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Όμως η πρόοδός του ήταν τέτοια που ήδη εξασφάλισε ότι θα εκπροσωπήσει τη χώρα του. 

«Αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα. Σίγουρα δεν περίμενα να είναι αυτό πιθανό μέχρι το 2024. Είναι εξωπραγματικό ότι άρχισαν να συμβαίνουν πράγματα τόσο γρήγορα, τόσο νωρίς. Έχω πάει πιο μακριά από ότι θα περίμενα. Αλλά το σκέφτομαι κάθε πρωί, κάθε βράδυ και δουλεύω για αυτό κάθε ημέρα», δήλωσε. 

Βέβαια, η μουσική παραμένει ένα πάθος του. Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ, ενώ στο Spotify έχει 2,8 εκατ ακροατές τον μήνα. Προς το παρόν όμως, η μουσική είναι σε δεύτερη μοίρα, πίσω από το αθλητικό όνειρό του. «Είναι ακόμη κάτι που θέλω να κάνω. Πιστεύω για κάθε κολυμβητή είναι σημαντικό να έχει κάτι εκτός πισίνας, για να ισορροπεί η ζωή του», εξήγησε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ