Απεργία την Πρωτομαγιά

Καταγγελία αστυνομικού: Εκτελούμε εντολές άνωθεν- Οι ΠΑΕ δίνουν τα καπνογόνα στους οπαδούς

Καταγγελία αστυνομικού: Εκτελούμε εντολές άνωθεν- Οι ΠΑΕ δίνουν τα καπνογόνα στους οπαδούς Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Εκτελούμε εντολές άνωθεν, καταγγέλλει φερόμενος αστυνομικός του τμήματος αθλητικής βίας, με αφορμή της δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο αστυνομικός μίλησε στο ραδιόφωνο του Metropolis Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «Είναι οι εντολές που δεχόμαστε από τους ανωτέρω, γιατί όταν σταματήσουν να εργάζονται στο Σώμα, έχουν βλέψεις για να αναλάβουν θέσεις στις ΠΑΕ».

Λέει ότι είναι απόλυτος σε αυτό που λέει ενώ του έχει τύχει πολλές φορές να αντιμετωπίσει ανάλογα περιστατικά.

«Μαζί με τα νερά στα σακίδια της ομάδας είχαμε βρει καπνογόνα και πιστόλια ευθείας βολής, αυτά που μπορούν να σκοτώσουν» όπως καταγγέλλει.

»Είμαι απόλυτος σε αυτό που λέω και αν μας ακούει κάποιος εισαγγελέας, τα γνωρίζει αυτά» τόνισε.

«Ήμουν παρών κατά την είσοδο της ομάδας στα αποδυτήρια γιατί είχα δεχτεί σαφή εντολή» και συνεχίζει λέγοντας ότι μετά ήρθαν τρεις οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας και πήραν τα σακίδια.

Σε ερώτηση αν η ομάδα μέσα σε σάκους, με την ένδυση των ποδοσφαιριστών βάζει όπλα, κλπ τα οποία παραλαμβάνουν στην συνέχεια μέσα στο γήπεδο, οργανωμένοι οπαδοί, ο αστυνομικός  ήταν κατηγορηματικός.

«Ακριβώς, Χωρίς εμείς να έχουμε κάποια εντολή να εμποδίσουμε την είσοδο αυτών των φονικών όπλων στο γήπεδο. Όπως και εισχωρούν» λέει. 

Σημείωσε δε, ότι όταν το ανέφερε στους ανωτέρους του, η απάντηση ήταν ότι «θα πάτε στο Σουφλί και εσύ και ο συνάδελφος που είχες δίπλα σου».

«Είναι μεγάλα τα συμφέροντα, που παίζουν οι ανώτατοι αρχηγοί της αστυνομίας» λέει. Όπως έχουμε δει και στο παρελθόν ο πρώτος άνθρωπος που πήρε ο κ. Σαββίδης όταν πήρε τον ΠΑΟΚ ήταν ένας απόστρατος στρατηγός.

»Ας ελέγξει ο εισαγγελέας αυτόν τον στρατηγό και τι έχει κάνει όλα τα χρόνια που έχει υπηρετήσει στην Θεσσαλονίκη σε διάφορα πόστα. Δημόσιες σχέσεις κάνουν και στο μπάσκετ και παντού» λέει.

Μιλώντας για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη διερωτήθηκε «Τους γονείς του Αλβανού τους συνέλαβαν οι αρχές, τους προσήγαγαν; Γιατί όλα ξεκινάνε από το σπίτι. Γιατί δεν μπορεί ένας γονέας όταν συλλαμβάνεται ο γιός τους να φέρνει τον μεγαλύτερο ποινικολόγο, άρα γνωρίζουν οι γονείς. Γιατί αυτός ο 23χρονος μπορεί να μην είχε την πρόθεση να σκοτώσει, αλλά κάτι έχει γίνει από όταν αυτός ήταν σε παιδική ηλικία στο σπίτι του που τον έκανε τόσο βίαιο και τον εξώθησε στο να ασκήσει τόσο έντονη βία».

Ο ίδιος βρίσκεται στο πόστο της αθλητικής βίας από όταν ξεκίνησε το τμήμα της αστυνομίας, όπως είπε διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν έχουν παρεισφρήσει σκληροί ποινικό ως βιτρίνα σε συνδέσμους ομάδων.

«Ελληνικό γήπεδο δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο συμφέρον, λέει. Πρέπει να κλείσουν τα γήπεδα χθες, όχι σήμερα» καταλήγει.

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ