Ιππότης χρίστηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο ο Λιούις Χάμιλτον - Τον συνόδευσε η μαμά του

Ιππότης χρίστηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο ο Λιούις Χάμιλτον - Τον συνόδευσε η μαμά του Facebook Twitter
Ιππότης ο Λιούις Χάμιλτον - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Τρεις ημέρες μετά την απώλεια του 8ου τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, με τον οποίο θα ξεπερνούσε τον επίσης επτάκις πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ, ο Λιούις Χάμιλτον έλαβε την ύψιστη τιμή.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος τον έχρισε ιππότη στη βρετανική βασιλική κατοικία, το Κάστρο του Ουίνδσορ, στα θερινά δηλαδή ανάκτορα της βασίλισσας Ελισάβετ. 

Ήδη, από το 2008, όταν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, o Βρετανός πιλότος της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, έγινε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE). 

Σήμερα, σε μία λαμπρή εκδήλωση στου Κάστρο του Ουίνδσορ, η οποία είχε καθυστερήσει λόγω πανδημίας κορωνοϊού, ο 36χρονος οδηγός έλαβε με κάθε επισημότητα τον τίτλο του «Σερ». Στη μεγάλη αυτή στιγμή του, τον συνόδευσε η μητέρα του, Κάρμεν Λαρμπαλέστιερ. 

Ιππότης χρίστηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο ο Λιούις Χάμιλτον - Τον συνόδευσε η μαμά του Facebook Twitter
Μαζί με την κυρία Χάμιλτον στο κάστρο του Ουίνδσορ - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι από σήμερα ο τέταρτος οδηγός της Formula 1 που έλαβε τον τίτλο του ιππότη, μετά τους Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Σερ Στέρλινγκ Μος και Σερ Τζακ Μπράμπαμ. 

Την περασμένη Κυριακή, ο Λιούις Χάμιλτον είδε τον Ολλανδό πιλότο της Redbull, Μαξ Φερστάπεν, να τον προσπερνά πριν τον τερματισμό και συγκεκριμένα στον τελευταίο γύρο του τελευταίου γκραν πρι της σεζόν, αυτό του Άμπου Ντάμπι.

Είχε προηγηθεί το ατύχημα με τον Λατίφι της Williams σε σύγκρουση με τον Μικ Σουμάχερ με αποτέλεσμα να προπορεύεται αυτοκίνητο ασφαλείας και τους υπόλοιπους οδηγούς να αφήνουν Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να περάσουν μπροστά και να επιδοθούν σε μία απίστευτη μονομαχία στα τελευταία μέτρα. Ο Φερστάπεν πανηγύρισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ