Απεργία την Πρωτομαγιά

Λιούις Χάμιλτον: Γράφει ιστορία στο πρώτο Γκραν Πρι της Τζέντα τερματίζοντας με το «Pride» κράνος - «Ισότητα για όλους»

Lewis Hamilton makes history winning inaugural Saudi Arabian Grand Prix in defiant Pride helmet Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Σε ένα από τα πλέον επεισοδιακά γκραν πρι των τελευταίων χρόνων, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στο πρώτο Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας, δίνοντας το δικό μου μήνυμα υπέρ της κοινότητας των LGTB. 

Ο πιο επιτυχημένος πιλότος όλων των εποχών και ο μόνος μαύρος τερμάτισε, παρά τις δύο διακοπές στον αγώνα και την επαφή με τον αντίπαλό΄του Μαχ Φερστάπεν, φορώντας το κράνος με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. 


Λίγες ημέρες πριν, ο Βρετανός πιλότος είχε καταγγείλει τους αντι-LGBT+ νόμους της Σαουδικής Αραβίας, προαναγγέλλοντας πως θα φορά κράνος στα χρώματα του Pride ώστε να «ανοίξει τη δημόσια συζήτηση για τα δικαιώματα της κοινότητας» σε ομοφοβικές χώρες. 

«Θεωρώ πως όλοι θα'πρεπε να έχουν ίσα δικαιώματα, ελευθερία του λόγου, ελευθερία κίνησης. Και υπάρχουν μέρη που αυτό δεν επιτρέπεται, όπως εδώ» ανέφερε ο ίδιος. 


Είναι το δεύτερο Γκραν Πρι στη σειρά όπου ο Χάμιλτον εμφανίζεται με τα χρώματα του Pride. O πιλότος της Mercedes είχε ξαναφορέσει το κράνος σε ένδειξη αλληλεγγύης στο Γραν Πρι του Κατάρ τον Νοέμβριο. 

Lewis Hamilton makes history winning inaugural Saudi Arabian Grand Prix in defiant Pride helmet Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Getty Images


Το κράνος φέρει την ανανεωμένη εκδοχή της σημαίας του Pride από τον Βρετανό intersex καλλιτέχνη Valentino Vecchietti, όπου περιλαμβάνονται το μαύρο και καφέ χρώμα (σε ένδειξη αλληλεγγύης στις αντίστοιχες φυλές), αλλά και ένα κίτρινο τρίγωνο και ένας μωβ κύκλος και οι λέξεις «We stand Together». 

Με πληροφορίες από PinkNews

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ