Η Ρωσία αποκλείστηκε από Ολυμπιακούς Αγώνες, Παραολυμπιακούς και Μουντιάλ

Η Ρωσία αποκλείστηκε από Ολυμπιακούς Αγώνες, Παραολυμπιακούς και Μουντιάλ Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία αποκλείεται για δύο χρόνια από τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις, για παράβαση των κανόνων κατά του ντόπινγκ, όπως γνωμοδότησε το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο. 

Μεταξύ άλλων, η Ρωσία δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. 

Παράλληλα, το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστηρίου απέκλεισε τη Ρωσία από το να διεκδικήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα για δύο χρόνια. Ωστόσο θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε Ρώσους αθλητές και ρωσικές ομάδες τόσο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όσο και στους Χειμερινούς του 2022 στο Πεκίνο, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, την ίδια χρονιά, εφόσον δεν έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις ντόπινγκ.

Οι ποινές είναι μικρότερες από εκείνες που είχε προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ. 

Οι τρεις δικαστές που διορίστηκαν από το CAS για την εκδίκαση της ρωσικής προσφυγής, μείωσαν κατά το ήμισυ την ποινή που πρότεινε πέρυσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ, η οποία προέβλεπε αποκλεισμό για τέσσερα χρόνια, ενώ δίνει την ευκαιρία στους Ρώσους αθλητές που δεν είχαν τιμωρηθεί ποτέ για ντόπινγκ να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις κάτω από ουδέτερη σημαία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press, μία μικρή νίκη για τη Ρωσία αποτελεί το προτεινόμενο όνομα της ομάδας στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Έτσι το «Ρωσία» θα εμφανίζεται στις εμφανίσεις των «Ουδέτερων Αθλητών» και των «Ουδέτερων Ομάδων».

Σημειώνεται πως το δικαστήριο επέβαλε τις κυρώσεις στη Ρωσία αφότου διατυπώθηκαν οι κατηγορίες για κρατικό ντόπινγκ και συγκάλυψη, μετά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι.


Με πληροφορίες από Associated Press

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ