Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Πενγκ Σουάι έκανε βιντεοκλήση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ- Του είπε ότι είναι «καλά και ασφαλής»

Η Πενγκ Σουάι έκανε βιντεοκλήση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ- Του είπε ότι είναι «καλά και ασφαλής» Facebook Twitter
Πηγή φωτό IOC/Greg Martin
0

Η Πενγκ Σουάι, για την οποία υπήρχε ανησυχία εδώ και ημέρες, συνομίλησε μέσω βιντεοκλήσης με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ και του δήλωσε ότι είναι «καλά και ασφαλής». 

Η 35χρονη κορυφαία Κινέζα τενίστρια δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως από τη στιγμή που κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί σεξουαλική επίθεση από πρώην αντιπρόεδρο της χώρας, με ανάρτηση που έκανε στις αρχές Νοεμβρίου. 

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για τη βιντεοκλήση με την Πενγκ Σουάι έρχεται λίγες ώρες μετά τα βίντεο που κυκλοφόρησαν τα κρατικά ΜΜΕ της Κίνας, που φέρεται να έδειχναν την 35χρονη σε τουρνουά στο Πεκίνο και να τρώει με φίλους. Υλικό που όμως δεν έπεισε, καθώς οι αθλητικές αρχές δεν είχαν επικοινωνήσει έως τώρα απευθείας μαζί της. 

Η βιντεοκλήση με την Πενγκ Σουάι διήρκεσε 30 λεπτά και σε αυτή συμμετείχαν, πέρα από τον Τόμας Μπαχ, η πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ, Έμα Τέρχο, όπως και η Λι Λινγκγουέι, Κινέζα μέλος της ΔΟΕ που γνωρίζει εδώ και χρόνια την 35χρονη, από τη θητεία της στην κινεζική ομοσπονδία τένις. 

«Στην αρχή της βιντεοκλήσης, που διήρκεσε 30 λεπτά, η Πενγκ Σουάι ευχαρίστησε τη ΔΟΕ για το ενδιαφέρον για την ευημερία της. Εξήγησε ότι είναι ασφαλής και καλά, ζει στο σπίτι της στο Πεκίνο, αλλά θα ήθελε αυτή την περίοδο να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της. Για αυτό προτιμά να περνά τον χρόνο της με φίλους και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσει να ασχολείται με το τένις, το άθλημα που αγαπά τόσο πολύ», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. 

«Ανακουφίστηκα που είδα ότι η Πενγκ Σουάι είναι καλά, κάτι που ήταν η βασική μας ανησυχία. Φαινόταν χαλαρή. Της πρόσφερα την υποστήριξή μας και να μείνουμε σε επαφή όποτε την εξυπηρετεί, κάτι που προφανώς εκτίμησε», δήλωσε η Τέρχο. 

Στο τέλος της βιντεοκλήσης, ο Τόμας Μπαχ κάλεσε την Πενγκ Σουάι να δειπνήσουν μόλις φτάσει στο Πεκίνο τον ερχόμενο Ιανουάριο, κάτι που με χαρά αποδέχθηκε η τενίστρια και συμφώνησαν να είναι μαζί τους η Έμα Τέρχο και η Λι Λινγκγουέι. 

Αν και το προηγούμενο διάστημα αθλητικοί φορείς, πρωταθλητές, κυβερνήσεις αλλά και ο ΟΗΕ είχαν εκφράσει ανησυχία για την Πενγκ Σουάι, η ΔΟΕ είχε μείνει σχετικά «σιωπηλή» για την υπόθεση, κάτι για το οποίο είχε επικριθεί.

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ