ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πενγκ Σουάι: Νέο βίντεο φέρεται να εμφανίζει την τενίστρια σε τουρνουά στο Πεκίνο - «Ανεπαρκές στοιχείο»

Πενγκ Σουάι: Νέο βίντεο φέρεται να εμφανίζει την τενίστρια σε τουρνουά στο Πεκίνο - «Ανεπαρκές στοιχείο» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
0

Η Κινέζα τενίστρια Πενγκ Σουάι, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται εδώ και ημέρες, φέρεται να εμφανίστηκε ως γκεστ σε τουρνουά του Πεκίνου, σύμφωνα με υλικό από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. 


Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα, Κυριακή από τη Global Times -μέσο που εκδίδεται από την Λαϊκή Ημερησία, την επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος- φέρεται να εμφανίζει την Πενγκ «στην τελετή έναρξης του τελικού εφηβικού πρωταθλήματος» (του Fila Kids Junior Tennis Challenger Finals).

Πρόκειται για το τρίτο βίντεο που δημοσιεύεται στον ίδιο λογαριασμό στο Twitter, με τα δύο προηγούμενα να δείχνουν την Πενγκ σε δείπνο με τον προπονητή και φίλους.


Σύμφωνα με το Reuters, φωτογραφίες της παίκτριες δημοσίευσαν και οι διοργανωτές του τουρνουά στην επίσημη σελίδα στο WeChat. 


Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ένωσης Αντισφαίρισης Γυναικών (WTA) ανέφερε πως τα βίντεο αυτά αποτελούν «ανεπαρκείς» αποδείξεις για την ασφάλεια της Πενγκ και κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν την ανησυχία της διεθνούς κοινότητας. 

Όπως, άλλωστε, ανέφερε χθες, Σάββατο ο επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, από τα δύο προηγούμενα κλιπ δεν καθίσταται σαφές αν η τενίστρια «είναι ελεύθερη και σε θέση να αποφασίζει και να δρα με τη βούλησή της, χωρίς εκβιασμό ή εξωτερική παρέμβαση». Το διεθνές σώμα απείλησε να αφαιρέσει τουρνουά από την Κίνα, στην περίπτωση που δεν δοθούν επαρκείς αποδείξεις για την ασφάλειά της. 
 

Η ανάρτηση της τενίστριας 

Υπενθυμίζεται πως στις 2 Νοεμβρίου η Πενγκ Σουάι έκανε μία μακροσκελή ανάρτηση, στην οποία ανέφερε ότι ο Ζανγκ Γκαολί την είχε αναγκάσει να κάνει σεξ μαζί της. Η ανάρτηση διαγράφηκε έπειτα από περίπου μισή ώρα από το Weibo, ενώ όλες οι αναζητήσεις για αυτή, αλλά και τη λέξη «τένις» μπλοκαρίστηκαν. 

Η 35χρονη έγραψε ότι είχε σχέση με διαλείμματα με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας, κάτι που κράτησε περίπου μία δεκαετία. Πριν από τρία χρόνια ο 75χρονος σήμερα Ζανγκ Γκαολί την κάλεσε να παίξει τένις με τον ίδιο και τη σύζυγό του. 

Σύμφωνα με την τενίστρια, ο πολιτικός τη ανάγκασε να κάνει σεξ μαζί του, ενώ η σύζυγός του φυλούσε την πόρτα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. «Ποτέ δεν συναίνεσα εκείνο το απόγευμα, έκλαιγα διαρκώς», έγραψε. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ