Η Ολυμπιονίκης Κέλι Χολμς αποκάλυψε πως είναι γκέι: «Μπορώ επιτέλους να αναπνεύσω»

Η Ολυμπιονίκης Κέλι Χομς αποκάλυψε πως είναι γκέι: «Μπορώ επιτέλους να αναπνεύσω» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Louisa Gouliamaki
0

Η Ντέιμ Κέλι Χολμς αποτίναξε τον φόβο από τη ζωή της και ανακοίνωσε πως είναι γκέι.

Η Ολυμπιονίκης μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της και στα 52 της χρόνια δήλωσε αγχωμένη, αλλά ενθουσιασμένη που κάνει το coming out της. 

«Πρέπει να το κάνω, για μένα. Είναι δική μου απόφαση. Είμαι αγχωμένη που το λέω. Αισθάνομαι λες και θα εκραγώ από τον ενθουσιασμό μου» είπε σε συνέντευξή της στη Sunday Mirror. 

«Μερικές φορές κλαίω από την ανακούφιση. Με το που θα αποκαλυφθεί, ουσιαστικά ξεφορτώνομαι αυτόν τον φόβο». 

Η 52χρονη είχε κατακτήσει το χρυσό στα 800 και τα 1.500 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Στην καριέρα της, μέτρησε επτά χρυσά, οκτώ αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια, σε Ολυμπιακούς, Αγώνες της Κοινοπολιτείας και Πρωταθλήματα Ευρώπης. 

Ανακοίνωσε την αλήθεια της με αφορμή το βρετανικό Pride, που συμπληρώνει φέτος τα 50 του χρόνια. 

Η Ολυμπιονίκης Κέλι Χομς αποκάλυψε πως είναι γκέι: «Μπορώ επιτέλους να αναπνεύσω» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Andreas Altwein

«Θα έμπλεκα» 

Η Χολμς είχε εγκαταλείψει την επαγγελματική καριέρα στον αθλητισμό στα 18 ώστε να καταταχθεί στον στρατό, στα τέλη του 1980. Αναφέρθηκε στην ανησυχία της πως η αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας θα αποτελούσε τροχοπέδη στην καριέρα της.

«Ήμουν πεπεισμένη, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μου, πως εάν παραδεχόμουν στον στρατό πως είμαι γκέι, θα έμπλεκα». 

Περιέγραψε και ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου η Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία είχε κάνει έρευνα στον χώρο διαμονής της, σε μία προσπάθεια να αποκαλυφθεί η σεξουαλικότητά της, όπως πίστευε. 

Άνοιξαν τα πάντα, αναποδογύρισαν το κρεβάτι, τα συρτάρια, «προσπαθώντας να μας πιάσουν, ώστε να μας συλλάβουν, να μας περάσουν από στρατοδικείο και ενδεχομένως να πάμε φυλακή». 

Γκέι, τρανς και bisexual άτομα είχαν βρεθεί αντιμέτωπα με διώξεις από τον στρατό λόγω της σεξουαλικότητάς τους. Η σχετική νομοθεσία άλλαξε το 2000, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

«Μπορώ επιτέλους να αναπνεύσω. Ναι, ήμουν τρομοκρατημένη να το πω, δεν έχετε ιδέα. Αυτό το ταξίδι ήταν το δυσκολότερο ταξίδι της ζωής μου. Το να ζεις με κάθε είδους φόβο είναι εξουθενωτικό» επεσήμανε σε ανάρτησή της στο Instagram, δημοσιεύοντας το άρθρο. 

Η 52χρονη ενημέρωσε πως έχει κινηματογραφήσει και ένα ντοκιμαντέρ για το ITV για να βοηθήσει τους ανθρώπους να «ζήσουν την αυθεντική τους ζωή». Θα προβληθεί αργότερα τον Ιούνιο. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ