Η Γουίλιαμς στο πλευρό της Μαρκλ: Τα λόγια της αποτυπώνουν τον πόνο και τη σκληρότητα που έχει βιώσει

Η Σερένα Γουίλιαμς χαμογελά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Σερένα Γουίλιαμς τάχθηκε στο πλευρό της φίλης της Μέγκαν Μαρκλ, μετά την προβολή της συνέντευξης του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ.

 

Σε ανάρτησή της στο Instagram η πρωταθλήτρια του τένις επεσήμανε ότι τα λόγια της Μαρκλ δείχνουν τον πόνο και τη σκληρότητα που έχει βιώσει, ενώ σημείωσε ότι η ίδια ξέρει από πρώτο χέρι τον ρατσισμό και τον σεξισμό των θεσμών και των ΜΜΕ.


Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, μεταξύ άλλων η δούκισσα του Σάσεξ αναφέρθηκε σε ανησυχίες του παλατιού για το χρώμα του δέρματος του γιου τους.

 

«Η Μέγκαν Μαρκλ, η ανιδιοτελής φίλη μου, ζει τη ζωή της- και δίνει το παράδειγμα- με ενσυναίσθηση και συμπόνια. Με διδάσκει κάθε ημέρα τι σημαίνει να είσαι πραγματικά ταπεινός. Οι λέξεις της αποτυπώνουν τον πόνο και τη σκληρότητα που έχει βιώσει», γράφει σε ανάρτηση στο Instagram η Σερένα Γουίλιαμς.

 

«Ξέρω από πρώτο χέρι τον σεξισμό και τον ρατσισμό που χρησιμοποιούν οι θεσμοί και τα ΜΜΕ για να διαβάλουν έγχρωμες γυναίκες και ανθρώπους, για να μας ευτελίσουν, να μας διαλύσουν και να μας δαιμονοποιήσουν», συνεχίζει η κάτοχος 23 τίτλων σε Γκραν Σλαμ.

 

«Πρέπει να αναγνωρίσουμε την υποχρέωσή μας να αποκηρύξουμε την κακόβουλη, αβάσιμη κουτσομπολίστικη και ταμπλόιντ δημοσιογραφία», γράφει ακόμη η Γουίλιαμς και υπογραμμίζει ότι οι συνέπειες της συστημικής καταπίεσης και θυματοποίησης στην ψυχική υγεία είναι καταστροφικές και υπερβολικά συχνά μοιραίες.

 

«Θέλω η κόρη της Μέγκαν, η δική μου κόρη και η δική σας κόρη να ζήσει σε μια κοινωνία που βασίζεται στον σεβασμό», τονίζει ακόμη στην ανάρτησή της.

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM