Ο Έλληνας πρωταθλητής Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5.55 μέτρα και κατέκτησε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ στους Μεσογειακούς Αγώνες Κ23 στο Μιραμάς.

 

Ο αθλητής έδειξε πως πολύ σύντομα θα μπορέσει να κινηθεί σε επίπεδα που θα του επιτρέπουν τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις.

 

Η επανεμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή στην αγωνιστική δράση, περίπου δέκα μήνες από τον τελευταίο του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ, ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα

 

Ο 20χρονος στη συνέχεια έχασε στις λεπτομέρειες το 5.65 μέτρα ύψος που είναι όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης, ωστόσο έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε.

 

Ο άλτης του Ανδρέα Τσώνη θα συνεχίσει τους αγώνες του στο Παρίσι, στις 27/1, εκεί όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα και να κυνηγήσει το όριο για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα, τον πρώτο του στόχο για το 2019.


Ο Καραλής χρειάστηκε λίγο χρόνο να βρει τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο, αφού ξεκίνησε με δύο άκυρα στα 5.35 μέτρα ωστόσο στη συνέχεια ξεπέρασε με την πρώτη τα 5.45 μέτρα και με την δεύτερη τα 5.55 μέτρα.

 

Ο τελευταίος αγώνας του Καραλή ήταν στις 4 Μαρτίου όταν και κατάλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 5.80 μέτρα.

 

Ο νεαρός άλτης στη συνέχεια τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μείνει για μεγάλο διάστημα μακριά από την αγωνιστική δράση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ