Γερμανία: Ανισότητα στο άλμα με σκι - 500 ευρώ στους άνδρες, πετσέτες και σαμπουάν στις γυναίκες

Γερμανία: Ανισότητα στο άλμα με σκι - 500 ευρώ στους άνδρες, πετσέτες και σαμπουάν στις γυναίκες Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Ένα σημαντικό χάσμα στα έπαθλα που απονεμήθηκαν σε άνδρες και γυναίκες αθλητές του άλματος σκι σε προκριματικό αγώνα στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν της Γερμανίας έχει προκαλέσει έντονη κριτική και συζητήσεις περί ισότητας στον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες νικητές έλαβαν χρηματικό έπαθλο ύψους 500 ευρώ, ενώ οι γυναίκες αθλήτριες περιορίστηκαν σε ένα σετ που περιλάμβανε κρέμα ντους, σαμπουάν και τέσσερις πετσέτες.

Ο Χορστ Χίτελ, αθλητικός διευθυντής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Σκι (DSV), αναγνώρισε την αδικία της κατάστασης, δηλώνοντας στο Sports News BZ: «Πρέπει οπωσδήποτε να το εξετάσουμε. Με τα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο για τους προκριματικούς. Η επιλογή των πετσετών και των ειδών περιποίησης είναι κάπως ατυχής. Θα ήταν προτιμότερο να μην δοθεί τίποτα απολύτως».

Αυτή η πενιχρή ανταμοιβή φέρνει στη μνήμη το περιστατικό του 1989, όταν η γυναικεία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας, μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έλαβε ως έπαθλο ένα σετ καφέ. Οι αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει ότι θα συζητήσουν το θέμα με τις οργανωτικές επιτροπές, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανισότητα στα έπαθλα.

Η συζήτηση για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό αναζωπυρώνεται, με πολλούς να καλούν για άμεσες αλλαγές που θα διασφαλίσουν δίκαιες συνθήκες και ίσες ανταμοιβές για όλους τους αθλητές, ανεξαρτήτως φύλου.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Αθλητισμός / Κοινή ανάρτηση Αντετοκούνμπο - Σενγκιούν: «Πάντα θυμόμαστε ότι ο αθλητισμός είναι φτιαγμένος για να μας ενώνει, όχι να μας χωρίζει»

Η ανάρτηση Σενγκιούν για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα σχόλια για τον Γιάννη, οι απειλές προς τη Μαράια, το live του Αντετοκούνμπο και το τέλος της κόντρας
LIFO NEWSROOM
Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM